Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-02-15 17:23:06 Witam wszystkich,
Instrukcję przeczytałem, ale nie znalazłem nic w temacie, wyszukiwarka też zawiodła. Posiadam ome b z 95, z centralnym na podczerwień (jeden przycisk na zdalnym ster). Jak zamknę z pilota, to pomimo przytrzymania przycisku nie domyka. ![]() ![]() pozdro. maks |
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-02-15 18:07:57 a czego nie domyka szyb?
|
![]() robert1x LOB SYMPATYK DAF Audi Wrocław | 2006-02-15 19:32:58 Chyba chodzi o ryglowanie drzwi
|
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-02-15 19:40:26 To powinien mieć 2 przyciski jeden duży i mały z boku pilota moja tak miała w orginalnym pilocie i ten boczny ryglował drzwi
|
mik41 omega tzw.C 2.5 td Leicester UK | 2006-02-15 19:43:38 zostałem wyprzedzony z odpowiedzią o kilanaście sek ![]() |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-02-16 07:10:56 Witam WSZYSTKICH,
Bardzo dziękuję za porady! ![]() ![]() ![]() BARDZO DZIEKUJĘ, ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdro, maks |
![]() Cleber (S) LOB MODER Jeep WG Overland :-) Legnica | 2006-02-16 12:36:19 Marcin czytaj !!!!!!!!!!!!!!!!
ryglowanie do zabezpieczenia zamka przed otwarciem specjalnymi narzędziami np. metalową listwą pociągając za klamkę od wewnątrz jak na filmach ![]() chyba juz jasne - a może nie |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-02-16 13:22:07 Zacznijmy tak!!! U mnie trzeba dwa razy kliknąć pilotem żeby ten tzw. rygiel zaskoczył, u was macie oddzielnie mały przycisk. Zróbcie tak:
- otwórzcie jedne drzwi (którekolwiek, najlepiej tylne za kierowcą); - zatrzaśnijcie pilotem zamek - klikając raz (lub dużym przyciskiem u niektórych); - spróbujcie w otwartych drzwiach wyciągnąć ręcznie rygielek (to coś co wskakuje w drzwi jak się zamyka auto), zapewne udało się go wam wyciągnąć!!! Teraz 2 próba: - otwórzcie jedne drzwi (tylne za kierowcą); - zatrzaśnijcie centralnym drzwi dwukrotnie klikająć lub klikając najpierw dużym potem małym przyciskiem na pilocie; - teraz spróbujcie ręcznie odryglować otwarte wcześniej drzwi, i drzwi u kierowcy! Niech zgadnę!!! NIE UDAŁO SIĘ !!! To teraz uruchomcie wyobraźnie: Stoi sobie OMCIA z ciemnej ulicy, podchodzi zainteresowany klient, tłucze szybę i chce sobie wyciągnąć rygielek aby do auta się dostać, a tu d...... rygielki nie wychodzą. Do auta trochę trudniej sie wchodzi przez wybite okno, niż przez otwarte drzwi. Drugi problem, klient jest już nieco cwańszy i w tłuczenie szyb się nie bawi, więc ciągnie drutem za cięgno od drzwi (pod uszczelką) i znowu...... Chyba rozjaśnilem pogląd na temat ryglowania drzwi! -------------------------------------------- A jak nie wiemy co robić, to róbmy to!!! |
MarcinK Omega B 2,5 Kielce | 2006-02-16 13:26:34 Baaaardzo dziękuję za wyczerpującą odpowiedź. Ha, no nie złe ustrojstwo ta Omedzia!
Pozdrawiam serdecznie, od dziś klikam oboma przyciskami! ![]() |
![]() kusy Czarna Bestia B Ostrołęka | 2006-02-16 13:30:01 A domykanie szyb z pilota lub z kluczyka, to NIE ryglowanie!!! ![]() |
![]() MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-02-16 17:27:33 znowu się czegoś nowego dowiedziałem ![]() zaraz pójde sprawdzić ![]() |
![]() omegabmaks LOB MEMBER omega B 2.5 TD Warszawa | 2006-02-16 19:13:06 Witam,
Przepraszam, że użyłem słowa 'domykanie' zamiast 'ryglowanie' przez co wprowadziłem kolegów w błąd. ![]() Sprawdziłem, działenie w mojej omie jest następujące: - zamknięcie zamków dużym przyciskiem, jeśli się przytrzyma ten przycisk okna się domkną, jak jest się w środku nie można otworzyć drzwi od środka (klamka nie działa), ale można ręcznie odblokować zamki przez wyciągnięcie blokady drzwi, można również uruchomić silnik (nie następuje odblokowanie zamków), - po zamknięciu jw. i zaryglowaniu (naciśnięcie małego bocznego przycisku) nie można otworzyć dzwi od środka, po włożeniu kluczyka do stacyjki i przekręceniu następuje odblokowanie zamków). Pozdro, maks [ wiadomość edytowana przez: omegabmaks dnia 2006-03-07 19:37:12 ] |
![]() MarekV6 LOB NET MEMBER Oma + Hornet :-) Poznań / Solingen | 2006-03-14 18:46:33 w końcu sprawdziłem u siebie.
u mnie alarm (nie orginalny) rygluje automatycznie,po ok.3s słychać ryglowanie (no i rygluje-sprawdzone).Nie muszę 2x wciskać ![]() |