Luz na pol osce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam takie pytanko gdy puszczam sprzeglo z jedynki lub dwojki to mam taki luz z prawej strony wydawalo mi sie ze to na pol osce ale sprawdzilem i na pol osce niema luzu czyzby to byly poduchy?????? jeden mechanik powiedzial mi ze mial samochod z taka usterka wymienili sprzeglo i ten luz dalej byl:/ jezlei to poducha to ktora??????? a moze mechanizm roznicowy?! pozdrawiam

hmm..tam mysle mysle i za cholere nie wiem o co ci chodzi..powiedz najpierw na czym ty wyczuwasz luz siedzac w samochodzie?? bo ja potrafie wyczuc luzy w ukladzie kierowniczym luzy fotela..luzno zapiete spodnie..ale luzow w ukladzie napedowym to chyba nie potrafie

Cytat:
2006-02-26 21:00:04, qbaj pisze:
hmm..tam mysle mysle i za cholere nie wiem o co ci chodzi..powiedz najpierw na czym ty wyczuwasz luz siedzac w samochodzie?? bo ja potrafie wyczuc luzy w ukladzie kierowniczym luzy fotela..luzno zapiete spodnie..ale luzow w ukladzie napedowym to chyba nie potrafie

Takie mam wyczucie ze jak puszczam sprzeglo to lewa strona juz ciagnie a prawa jeszcze nie i od dluzszego czasu to sie naisla to jest taki luz jak byb ylo lozysko wybite na polosce ale sprawdzalem i na polosce niema zadnego luzu pozdro

nie wiem czy w twojej okolicy mieszkaja jacys klubowicze..ale zanim rozbierzesz caly samochod na kawalki szukajac tej usterki moze warto porownac jak to jest w innym egzemplarzu..bo szczerze mowiac to usterka brzmi dosc nietypowo..nie mowiac juz o tym ze gdyby byl luz jak mowisz czyli wyrobienie jakiegos elementu to wybacz ale napewno nie zauwazylbys objawu w postaci takiej jak piszesz..

Rzeczywiscie dziwy wypisujesz ale ja twierdzisz ze jest luz to zrob tak skrec kola na maksa gaz w podloge i strzal ze sprzegla jezeli to przegub to poleci jak nie to szukaj dalej (regeneracji przegubow nie polecam wiec mozesz go ukrecic)

Cytat:
2006-02-26 21:00:04, qbaj pisze:

Kolego jak bys dal namiary to znaczy telefon to ja mam kurs w nastepny czwartek do Warszawy i moglbym podjechac to bys zobaczyl co ty na to pozdrowionka papap

a moze masz cos z hamulcem ktory sie zapieka i jak ruszasz to puszcza z malym opoznieniem.. bo innego wytlumaczenie nie moge znalesc

może źle pamiętam i kojarze ale napęd jest na jedno koło i jedyną rzeczą co przychodzi mi na myśl to mogą być hamulce lub normalna sprawa w Espero

może źle pamiętam i kojarze ale napęd jest na jedno koło i jedyną rzeczą co przychodzi mi na myśl to mogą być hamulce lub normalna sprawa w Espero

może, być jeszcze : zatarte łożyka lub łożysko