No to też zacząłem troszkę grzebać przy audio:)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak kilku już ludzi wcześniej również mnie wzięło na pozmienianie troszkę z nagłośnieniem w aucie. Z braku większej ilości czasu będzie to robione etapami Narazie udało mi się wytłumić drzwi. Efekt jest odczuwalny. Muzyczka gra lepiej i drzwi się cieżej zamykają

Jeśłi kogoś interesuje to wstawiłem kilka djęć

Teraz w kolejce czeka druga część zadania. Pozakładanie zwrotnic i umieszczenie wysokotonówek w przednich słupkach. Tylko nie ma za bardzo czasu i zimno strasznie

No ładnie ładnie. Czekamy na dalszą sesję Jak przyjedziesz do Gniezna Albo my do Żor to zaprezentujesz efekt

Mi też się podoba, chętnie posłucham efektu i może też se takie zrobię bo mi jakoś brakuje .... efektu

A jakie to maty wygłuszające??

A nie "gra" ci tapicerka?? U mnie gra i musze gąbkę akustyczną dać.... poza tym proponuję i zachęcam to rezygnacji z fabrycznych plastikowych - a feeeee - przejściówek i zrobić na panele z MDFu....!!!!

Początek super czekamy na kontynuację!!!!

Maty kupowalem na allegro, jakieś nimiecki podobno. Są elastytczne i nie tzreba ich praktycznie podgrzewać bo mają warstwę samoprzylepną.
Tapicerka mi nie gra, jedynie musiałem porządniej przykleić maskownicę w tapicerce bo ona "popierdywała" jak podkręciłem mocniej. Nie nzma w sumie jeszcze całkowitego efektu bo nie założone są wysokotonówki

Masz całkowitą rację. Panele z MDFu będę zakłądał tylko muszą się najpierw wystrugać Narazie usztywniłem dodatkowo te przejściówki i uszczelniłem taką masą na gorąco

Dzięki za wskazówki

Cytat:
2005-02-07 12:59:01, Shaq27 pisze:
Maty kupowalem na allegro, jakieś nimiecki podobno.

A ile ich zuzyles na jedne drzwi ?
Widze, ze wytlumiles tez wnetrze - potrzebne to jest ?

Na jedne drzwi poszło mi około 10 mat 50*25cm.
Od wewnatrz to nie tyle w celu wytlumienia co pozatykania dziur, żeby wewnątrz drzwi powstała zamknięta przestrzeń dla głośnika.

teraz od tych mat wygłuszających jest cięższy i ma gorsze przyśpieszenie do setki

Dzisiaj była dlasza część boku z nagałśnianiem autka. Na tapetę poszły wysokotonówki Po całodniowych bojach udało sie je jakoś wstawić w słupki. Może to nie jest pełny profesjonalizm ale wydaje mi się ze wyszło całkiem całkiem Tylko musze teraz domyć słupki

Te wysokotonówki w słupkach wyszły Ci super. Też bym takie chciał

Bardzo ladnie to rozwiazales - rozumiem ze zwrotnice masz nie w drzwiach a gdzies pod deska .... i nie ciagnoles dodatkowych kabli do drzwi.

Wiem że firmy car-audio przyklejają butaprenem na słupki skórę... bo całkiem łatwo daje się naciągać ... ale sam nie próbowałem.....

Nie powiem, ładnie to wyszło chociaz ja bym dał troszkę bardziej do środka ale to moje zdanie. Jestem ciekaw efektu akustycznego A tak na marginesie ile dostałeś od Auto Świata za reklamę może też skorzystam A tak poważnie to bardzo ładnie to wyszło. Głośniki masz na zwrotnicach czy wysokie na kondensatorze????

Jak dla mojego ucha to jest całkowicie wystarczająco
System jest na zwrotnicy i tak jak koledzy wcześniej napisali zwrotnice schowane są pod deską

Poprzepinałem wszystko pod wzmacniacz i wstawiam kilka zdjątek z "twórczego" bałaganu

no niezly balaganik w kabelkach...
ale u siebie tez musze sie wziac za glosniki, bo jakies takie nie takie....
ale pierw to wogole musze kupic radio, bo moje poprzednie zrobilo kaput

No piękny bałąganik, tylko.... czenu przednie głośniki nie sa od pary ??

Cytat:
2005-05-15 18:48:55, Kielek pisze:
No piękny bałąganik, tylko.... czenu przednie głośniki nie sa od pary ??

Nie są nie do pary, tylko jedno ze zdjęć przedstawia drzwi przed zabiegiem wytłumiania i wymiany głośników dwudrożnych na system dwudrożny

aaaaaa.... jak głupi nieuczony....
A powiedz mi proszę czy czujesz różnicę między głośnikami dwódrożnymi, a systemem dwudrożnym - bo jestem na początkowym etapie szukania głośników. Tylko że ja raczej bez wzmacniacza będę kombinował....

Tak różnica jest naprawdę odczuwalna i jeśli tylko wysokotonówka idzie gdzieś na deskę a nie zaraz obok głośnika średnio-niskotonowego to każdy usłyszy rożnice. Nie ważne czy się uważa za laika czy audiofila Różnica jest i basta