Sprężyny obniżające do MKVII - jakie, gdzie?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie mam zamiar (ochote) walnąć essa na glebie tak na lato (kase zbieram) ale jakie najlepiej i gdzie można najlepiej-niedrogo kupić springi, pozatym co jeszcze musze doliczyć do kosztów poza montażem i samymi sprężynami (od razu kciałbym nowe amory założyć)

Jak chcesz odrazu nowe amory, to masz całkiem duże pole do popisu. Kupo komplet, jakiś zestawik już cały. Wyjdzie najlepiej. A ile chcesz go puścić? Jaką kwotę przeznaczyć? Gwint może czy też zwykłe?

[ wiadomość edytowana przez: Wojo dnia 2006-02-23 19:16:29 ]

no właśnie w tym problem bo ma być taniuśko kce żeby zszedł 4-5cm żeby sie dało jeździć a kasy brak to tak koło max 700PLN licze ale pewnie sie nie da za tą kase?

hmmm raczej szukaj i kompletuj zestaw uzywany
tutaj sprezyny przod

Cytat:
2006-02-23 22:00:50, borys pisze:
hmmm raczej szukaj i kompletuj zestaw uzywany tutaj sprezyny przod

gdzie tu przód, jak w opisie aukcji tył

ups ale pasuja do samochodu

swego czasu widziałem na allegro cały komplet 4 sztuki, na zdjeciu i w opisie prawie nówki kup teraz 250 PLN , ale amorki kce nówki gazowo-olejowe to koszt ok 400 PLN no i ciekawe co jeszcze bede musiał wymienić...

byly byly -widzialem ale jeszcze beda..... co do amorkow to dowiedz sie po ile sa KYB z regulacja (bo wiem ze w ofercie maja takie)

Jeżeli chcesz wymieniać też amory to najlepiej całego kompletu sportowego szukać. Nowego za 700zł nie kupisz tak więc chyba w używkach trzeba szukać.

Ty masz (nie)stety mk7. Do niego używany komplet sportowy trafić, to mega, total, hiper, madafaka fart - krótko pisząc rarytas.

Raczej pozostanie Tobie nówka zawias.
A skoro masz 600 pln do wydania, to o zawiasie można raczej zapomnieć.
Tyle, to kosztują nowe springi H&R .

Ewentualnie sprężyny Weitec 40/35, są w cenie 450 pln.

P.S.
A jak sprzedawalem swoje KW, to przez 2 miesiące kupca znaleźć nie moglem

te no nie przesadzaj kupiec był tylko bez kasy

Cytat:
Ewentualnie sprężyny Weitec 40/35, są w cenie 450 pln.

no nawet tyle położyć spoko, potem amory ok. 400-450 PLN może rozkładając w czsie dam rade!

troszku pogrzebałem na allegro i udało mi sie znaleść coś w tej cenie, i do tego wszystko nowe:

1. springi yamex

2. amory przód

3. amory tył

w sumie daje to kwote 717 PLN + oczywiście koszty przesyłki, cena mi sie podoba co sądzicie o tych "wynalazkach" ??

Hans Yamex przezyje ... ale DACO ... a co to ?