| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-04-09 08:10:09 Wracam sobie moim Coupe 1997rok ze spacerku w lesie z psakiem droga podmiejska bardzo dziurawa wiec jade te 50km/h widze w lusterku bardzo szybko zblizajaca sie Opla Astre hatchback zielona zaczyna mnie wyprzedzac nagle wpadl w dziury pozadne i glegokie zaczelo mu rzucac tylem i w pewnym momencie jak byl ze 2 metry odemnie spod jego kola wylecial glaz walnol mi w maske potem w szybe kamsztor mial ze 30cm srednicy! No to ja dawaj za gosciem jade mrugam dlugimi potem kierunek prawy zeby sie zatrzymal a on nic ucieka no to po przejechaniu pol miasta zatrzymal sie pod restauracja Mc Donald`s na ulic Zytniej w Kielcach wysiadam z samochodu patrze na maske i az mi sie slabo zrobilo patrzcie na zdjecie podchodze do goscia ten zamyka centralny zamek i uchyla szybke (okropnie sie bal) ja do niego prosze pana kamiej spod panskiego kola uderzyl mi w samochod i uszkodzil go prosze wysiasc i zobaczyc no to on wysiadl zobaczyl pyta sie czy mam AC mowie ze nie no to zawiadomilismy policje podjechal radiowoz zbadal nas alkomatem wypisali co trzeba wsiadamy w samochody mielismy jechac na to miejsce gdzie sie to stalo wyjezdzamy spod restauracji ja patrze a temu gostkowi z astry wypadlu dokumenty zatrzymalem sie zabralem je z drogi byly w nich jego pelny adres etc spisalem sobie go oczywiscie. Na miejscu policja zobaczyla te dziury i spisali co trzeba i sie rozjechalismy. Po tym wszystkim pojechalem zglosic ta kolizje gdzie mnie przesluchano. Dzis biore znajomego rzeczoznawce samochodowego sadowego i zrobi zdjeca uszkodzen (maska i syba) i tych dziur. Dodam ze nie ma zadnych oznakowan ani ograniczen predkosci na tej drodze wiec odszkodowanie mam jak w banku tak mi powiedziano na policji. Lece zrobic zdjecia do garazu i wrzuce. Acha cale zdarzenie mialo miejsce wczoraj o godzinie 18:45.
tak wygladal wczoraj rano:
A tak wyglada dzis rano:
[ wiadomość edytowana przez: Daniello_ dnia 2006-04-09 08:33:01 ] |
_Misio_ HF MEMBER Pony = KUCYK Kraków | 2006-04-09 09:50:05 Witam.
Jak topik przeczytałem to aż se usiadłem. Trzymamy kciuki zeby Ci się to ładnie pozałatwiało. Rozumiem ze szybie nic sie nie stało jak o niej nie piszesz - ale ją umyj i oglądnij dokładnie - przynajmniej w Sonacie jest bardzo miekka szyba (niby nie mam oryginalnej ale ... podobno bardzo dobrą, a i tak mam już w dwóch miejscach udziubaną ).
Pozdrawiam. Misio |
Daniello_ HF MEMBER Hyundai S-coupe Kielce | 2006-04-09 10:09:09 szyba takze jest uszkodzona na ostatnim zdjeciu widac przerysowanie dosc glebokie. Do naprawy bez koniecznosci wymiany szyby. |
Witek HF MEMBER Hyundai Atos 1.0 GL Ochotnica Górna/Kraków | 2006-04-09 10:17:43 Smutne ![]() |
kru_chy HF MEMBER HYUNDAI SCOUPE GT kielce | 2006-04-09 19:55:45 Oj... naprawde przykro sie robi...
No ale coz... moze wyjdziesz a tym na plus
Pozdr |