Poszukuje speca od automatów w lubelskim lub okolicach

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Trafiło i na moją skrzynie, objawy sa takie ze szarpnie całym samochodem i przy tym taki głuch (trzask) przy zmianie biegów ( tylko na wyższy, na nizsze płynie zrzuca), najczesciej w oklicach 45-60kmh nie wiem który to bieg ale i na pozostałych tez ale troche lżej, lecz tez jest czas ze skrzynie przez dłuzszy okres zachowuje sie idealnie i biegi wchodza płynie. Nic bym sobie z tego nie robił ale od paru dni włacza mi sie kontrolka skrzyni i strasznie muli ( jak na trybie snieżnym rusza ) Kontrolka zaraz po uruchomieniu zimnego silnika sie nie włacza jest ok dopiero po przejechaniu paru km 1-3 km no i potem po kazdym juz uruchomieniu ciepłego silnika kontrolka swieci

Takie sa objawy, wiem że chyba jest nierealne bez rozbierania jej cos zdziałać ale chetnie czekam na podpowiedzi co mozna tymczasowo zrobic zeby było w miare ok i przede wszytstkim jakiegos serwisu co sie znaja na na skrzyniach w okolicy Lublina, może być troch poza Lublinem.

Przebieg niby 186 tys i nie mam pojecia jaki tam olej w niej jest, boje sie wymienic po opiniach niektórych co do wymiany.

Pozdrawiam

Uzupełniałeś poziom oleju w skrzyni? Ma być poziom do korka wlewu przy uruchomionym silniku. Jak masz wycieki trzeba na bierząco kontrolować stan.

Tom.

Witam - wyrazy współczucia ...
Już kilka lat jeżdżę na automatach, ale nigdy aż takiego problemu jak twój to nie miałem.
Jest w Lublinie kilka warsztatów zajmujących się automatami (samochodami amerykańskimi) ale nie wiem tak na prawde co oni potrafią, m.in.:
- Al. Sp.Pracy, po lewej stronie za salonem mercedesa
- Dr.Męcz.Majdanka, po prawej stronie za cmentarzem
- Auto Service Płocheć. Samochody amerykańskie, automatyczne skrzynie biegów, klimatyzacja 21-002 Panieńszczyzna, 0 81 502 01 66 (znalezione w sieci)
Pozdrawiam.
eM72

no te adresy własnie znam, jak mi koles wymieniał świece smiał sie z nich że tylko żyruja na klietach i nie chca dolewac oleju tylko chca wymieniac cały razem z filtrami. Bylem u jednego na wylotówce z Lublina w kierunku Warszawy i rzeczywiscie , koleś mi odmówił dolania:/ byłem tez na ul Budowlanej, tam mi znów sprawdzili stan oleju ale przy wyłaczonym silniku, i troche mu sie go wylało na reke i podłoge:/ powiedzial ze mam za duzo tego oleju ...

Nie wiem sam co o Tym myśleć, to może znacie kogos w oklicy do 150km od Lublina ale zaufanego i sparwdzonego speca od skrzyn?

[ wiadomość edytowana przez: Schizm dnia 2006-02-13 18:01:37 ]

Poziom oleju się sprawdza przy uruchomionym silniku bo pompa wtedy wypełnia układ olejem i jest ok.
Ma być poziom do korka wlewu przy uruchomionym silniku.

Dolewać trzeba sposobem bo przez lejek nie wlejesz.
W nakrętce butelki zrób dwa otwory na wężyki (ma być szczelnie), jednym wężykiem pompuj powietrze do butelki a drugim od dna butelki wylatuje olej do skrzyni.

Tomek

[ wiadomość edytowana przez: Tom_J dnia 2006-02-14 17:27:28 ]

Witam ponownie!
Znalazłem namiar na speca od automatów.
Schizm - kontakt posłałem na priv.
Reklama nie potrzebna za wcześnie.
Jak sprawdzisz co to za fachowiec, to wyrazisz swoją opinię.
Pozdrawiam
eM72

i znalazłem dzieki uprzejmosci eM72 który to polecił mi fachowca z prawdziwego zdarzenia!( woj. lubelskie) facet wie co robi, zna sie na tym perfekcyjnie i niedrogo bierze. U mnie poleciało coś w wiazce elektrycznej, pozycjometr i olej. Olej był tak stary ( zmetniały smierdzacy ) że jak wspominałem skrzynia szarpała przy zmianie biegów, do tego zaraz po uruchomieniu samochodu ( zimengo ) po właczeniu wstecznego biegu silnik wyłaczał sie. Olej był wymieniany 3 razy zeby wypłukac ten cały syf ( zalany został Mobil) , pewnie od nowosci nie ruszany i przy okazji chciałbym obalic mit panujacy na forum i wielu warsztatach ze nie wymieniac oleju w skrzyni jak olej nie był ruszany od dłuzszego czasu ( ale jak wspomnial fachowiec trzeba wiedziec jak wymienic go ), u mnie po tej operacji skrzynia prefekcyjnie chodzi, koszt całej naprawy 800zł, przejechalem juz ok 1000km i jest ok. Jakby ktoś mial problem ze skrzynia podam na priv namiary na goscia.

Pozdrawiam

Jeżeli fachowiec jest dobry i tani, to można go wpisać w dziale Porady => Rekomendacje - sklepy / usługi / inne.