Przekaźniki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
poniewaz zapomnialem dzis zajrzec a musze zmienic to po 1 zna ktos numeracje przekaznikow w 07 chodzi o numery identyfikacyjne cobym wiedzial jakie kupic a po drugie podchodza przekazniki od innych aut lub innych producentow niz made in cccp ?

podchodza bez problemu, przynajmniej w samarce - polskie, ruskie nie ma znaczenia

a zna ktos moze numery , albo gdzie mozna to znalesc bo skoczyl bym do sklepu a zapomnialem odpisac

wiesz co zalezy jaki sklep, ale jak u siebie w motozbycie kupowalem to powiedzialem do czego i dali dobry

hm tylko ja chce wszystkie kupic

Numeracji nie znam- ale zerkne do ksiazki - mzoe znajde.
natomiast w ladzie niektore przekazniki maja rozna liczbe nozek, albo rozne ich rozstawienie.

a to knige tez mam w domu jak cos chyba ze mozesz teraz , a co do nozek hm to jak oznaczenia beda takie same to nozki tez powinny miec tak samo

a musze powymieniac bo oststnio jak mi pekl przewod od chlodnicy lalo mi na alter pozatym rozladowalem aku i jak podlaczylem sie do takasiaza tyo tez nei wiem czy jakiegos zwarcia nie bylo bo robi mi sie tak ze np w czasie jazdy wylacza mi mi zaplon i dupa , pozatym kierunki tez nie dzialaja wczoraj pogrzebalem w przekaznikach i jakos do domu dojechalem ale potem znowu to samo przekrecam kluczyk i nie swieca mi sie kontrolki oleju ani aku , kreci rozrusznikiem ale nie daje pradu i nei am iskry wiec narazie chce zmienic przekazniki i zobaczyc co bedzie

Za znikanie kontrolek, odpowiedzialna moze byc kostka przy stacyjce- mozna wpakowac palucha, miedzy plastiki i docisnac na szybkiego.
A co do przekaznikow to oznaczen chyab nie mam ale wiem ze :
-jest ich 6
-5 z nich jest na 4 nogi
-1 na 5
Wiem tyle, ze kupowalem kiedys w sklepie, i byly tzw przykrecane na blotnik - z takim uchem - chyab z niwy albo starej lady - kostka ta sama, tylko z uchem - ktore trzeba bylo zagiac co by sie pokrywa zamknela.

hm tyle ze znikaja mi kontrolki i auto nie pali ?! no nic zobacza w ksaizce oznaczenia i najwyzej jutro kupie

w samarce to by byl przekaznik stacyjki zreszta ostatnio o tym dyskutowalem...

u mnei to jest chyba przekaznik zaplonu bo rozrusznik kreci ale nie ma iskry , zreszta dochodze metoda prob i bledow bo znalezienei przekaznikow na podstawie kolorow kabli i rysunku instalacji jest dosc skomplikowane

wlasnie takie objawy - nie ma iskry, nie swieci decha (kontrolki) itp i rozrusznik KRECI wskazuja u mnie na przekaznik przy stacyjce... sprawdz go - to nic nie kosztuje

hm to sprawdze ale u mnie nie swieca tylko kontrolki aku i oleju czy co to tam sie zaswieca reszta swieci bez zarzutu hm a wie ktos gdzie w o7 jest przekaznik stacyjki ??? pod tym plastkiem pod stacyjka ???

odgrzebuje temat, gdzie jest w 07 przekaźnik stacyjki? bo mi gaśnie co jakis czas nagle, a kostke w stacyjce juz wymienialem

Znajduje sie za tablicą wskaźników. Gdy ja zdejmiesz masz ladny dostęp do niej. A patrzac od dołu to bedzie nad przerywaczem kierunkowskazów.

dzieki, znalazlem, zrobione