Duze spalanie, kiepsko pali...?!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam mały problem z autkiem, otóż kupiłem Audi B4 2,0 E zagazowaną, ale jest kilka nieciekawych objawów, otóż:
1. Samochód musi długo kręcić zanim zapali, pozniej bardzo skacza chwile obroty (jakby brakowało paliwa) a po chwili sie uspokaja
2. Czasami wszystko fajnie, a czasami faluja mu obroty, wachaja sie od 1100 do 600
3. Bardzo dużo mi pali, na gazie pokazał mi okolo 18 litrów (inni użytkownicy mowia ze zima dochodzi im do max 14 litrów na gazie)
4. Jak mu gwałtownie wcisnąć gaz na gazie to po chwili jest efekt jakby odcięcie zapłonu, zamula go.
5. Nie działa wskaźnik temperatury silnika, i słabo grzeje w środku!
Nie wiem które z objawów wiąża sie ze sobą a które nie, i co jest czemu winne?! Moze ktoś pomoże?? Moze to przestawiony rozrząd wskutek odpalania na hol?! Z góry dzięki za wszelkie sugestie!

u mnie w essim...przynajmniej częć objawów jest taka sama...
a co to może byc??? przekonałem sie jak dotknąłem przewodów WN - prawie mnie zabiło!!!
więc napewno przewody do wymiany...a czy to pomoże? nie wiem.

A które objawy ci sie powtarzają? Ja myslałem nad lambdą, krokowcem itp?! co myślicie?

Naopewno przewody do wymiany ja mialem tak samo palil jak smok czsami gasl i niechcial odpalic s jsk dodawalem gwaltownie gazu to zamulal sie i gasl wiec radze wymien przewody i zobaczysz czy to to

Miałem podobnie wymieniłem świece przewody okazało się że to cewka