| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2003-04-07 12:39:35 Dokument majoneza mozesz znalezc tutaj:
Opis naprawy wycieraczek by Majonez Zajelo mi to okolo 3 godziny. Z narzedzi to wiertarka do wyfrezowania otworow, klucze nasadowe, pilniki do oszlifowania tulejek z rozrusznika malucha i klej dwuskladnikowy poxipol. Dodatkowo potraktowalem tuleje od wewnatrz smarem silikonowym... Pozdr Jadzwin |
Dariusz Espero 2.0 CD Sosnowiec | 2003-04-07 13:26:22 Majonez robił również remont silniczka . U mnie nie było to potrzebne . Poza rozkręceniem, nasmarowaniem wyrobionych panewek na czopy kulkowe, przetarciem papierem ściernym czopów kulkowych ... naprawiłem te panweki na ośki wycieraczek wg technologii podsunietej przez Majoneza .
Jeśli masz silniczek bez żadnych luzów . To zajmij się panewkami głównymi pod ośki wycieraczek (panewek na czopy kulkowe i tak nie zregenerujesz) . Ja wziąłem wiertło do drewna 14mm (takie płaskie jak nóż dwustronny ze szpikilcem) . Do środka panewki włożyłem kołek drewniany w celu wycentrowania wiertła . Minuta(i dzień zastanawiania sie jak by to najlepiej zrobić) wiercenia na małą głębokość z obu stron panewki, wkładasz do środka na wcisk z obu stron tulejki od rozrusznika malczaka, ładujesz do środka smar, przecierasz papierem ściernym ośki wycieraczek, jeśli są zardzewiałe, wciskasz jedno w drugie i ... już . Pozdrówka |
Majonez brak brak | 2003-04-07 14:20:45 Nie mam nic przeciwko umieszczeniu opisu na stronie. Będe nawet zadowolony jak coś odemnie znajdzie się na stronie |
AreQ Espero 1.5 DOHC + LP ... Kraków | 2003-04-08 19:42:35 Jadzwin mógłbym podejść i na Królowej Jadwigi i obejrzeć jak to wyględa któregoś popołudnia w tym tygodniu .. o której schodzisz do samochodu ???
|
Jadzwin Espero 2.0T / NUBIRA ... Krakow | 2003-04-08 20:21:18 Czesc
Daj mi znac na komorke (640-617-183) jak bedziesz w poblizu to zejde i Ci pokaze co widac Pozdr Jadzwin |
Martinezzz Focus II Radom / Warszawa | 2003-04-12 23:30:17
Tzn. co? Chcesz żeby szybciej działały? |