| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 13:10:59
A te amatorskie?
Filtr se wymienię, spray se moge kupić, ale gdzie tym psikać? P. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 13:13:29 Jeszcze jedno - przed moim zakupem autko stało kilka tygodni nieużywane na zadaszonym, ale zewnętrznym parkingu - to pewnie dobry moment na rozwijanie się wszelkich grzybków w układzie klimy... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-02 13:27:29
Znaczysię będziesz ich szukał z lupą, czy też poczekasz na zapach - bo robić na zapas nie ma sensu. Co do psikania, to w ostatnim Garażu pokazywał gościu dokładnie jak to robić. Najpierw nagrzał auto i wpuścił do wnętrza auta jakiś środek z konserwy. Następnie psikał w kratki. Szczegółów nie pamiętam. A co do serwisu klimy, to zamiast szukać serwisów autoklimy poszukałbym serwisów klimatyzatorów stacjonarnych, bo z tego co wiem (brata firma zajmuje się tym na boku, toteż rodzina ma klimę serwisowaną gratis) koszty materiałów są znikome w porównaniu z ceną jaką za usługę liczą sobie serwisy. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 13:48:16
Piter, nie będę ich szukał z lupą, ale nie chcę, żeby mi psikało do auta jakimiś drobnoustrojami, nawet bezzapachowymi. Jasiek jest uczuleniowcem i wolałbym nie sprawdzać na Nim, czy klima jest czysta, czy nie. A wracajac do meritum - nie oglądam tv (rzadko), więc nie widziałem tego Garażu. Psikanie w kratki, z których leci powietrze...? Już prędzej bym psiknął gdzies w okolicach filtra kabinowego (po wyjęciu) i potem włączył klimę, coby się rozniosło po układzie. Nie wiem, dlatego pytam - może ktoś to ćiwczył? Pozdr. P. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-02 13:54:44
No to żywy tester czystości klimy masz
Co do Garażu, to był to jeśli dobrze kojarzę ostatni odcinek. Powtórka dzisiaj o 19. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-02 14:17:25
To sprawdź kiedy leci na Turbo i najwyżej nagraj, bo to akurat odcinek z tego tygodnia i będą go wałkować co najmniej raz dziennie, czhyba do niedzieli. |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-02 14:20:52 Garaż:
Dzisiaj - 19.00 Piątek - 9.30, 17.00 Sobota -2.00 ![]() |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2006-03-02 15:01:33 Grzyby i pozostałe świnstwo rozwijają się na parowniku i to parownik trzeba przede wszystkim zdezynfekować.
Dostęp do wymiennika jest chyba najlepszy właśnie od strony kratek nawiewnych - najlepiej użyć wężyka (powinien być w zestawie dedykowanym do samochodowej klimy). Nie zaszkodzi dla pewności spsikać również kanały, którymi powietrze wpada do kabiny. A Piotr-ka nie słuchaj - ma rację tylko w tym, że serwisy klimy strasznie zdzierają. Jak z klimy śmierdzi, to dla alergika już za późno. Warto też sprawdzić czy woda skraplająca się na parowniku odpływa bez przeszkód na zewnątrz samochodu - w niej też jest pełno "drobnoustrojstwa". Pzdr. |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2006-03-02 15:24:07 jesli chodzi o czyszczenie klimy , to w kazdej hurtowni chłodniczo-wentylacyjno-klimatyzacyjnej ( np. iglotech) znajziesz wiele różnych środków , mozna tez zamówić przez internet, w najróżniejszychopakowaniach ( poczawszy od sprayów, po baniaki 10 litrowe) wiec z kupnem nie powinno byc problemu , niestety nie jest wcale taki tani ,bo z 40-50 zeta Cie ta impreza wyjdzie, a pozatym w espero chyba nie ma filtra przeciwpylkowego.... |
roland66 Klubowy Weteran Espresso 1.8 CD Wrocław | 2006-03-02 16:08:10
Rzecz tyczy się Avensisa... A do samochodu najlepszy będzie chyba spray - ze względu na brak bezpośredniego dostępu do wymiennika. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 16:09:55
U mienia uże niet espero...
A z ceną - masz rację... Właśnie wróciłem z makro - 54 zł za niewielką buteleczkę sprayowa z wężykiem!!!
P. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 16:11:37
Nie mam turbo...
P. |
Walus Lani + najlepsze aut ... Gdansk/Plock | 2006-03-02 16:14:12 Kurde, pyrek! Nie masz espero, nie masz turbo... bida z nędzą |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 18:54:00
...ostał Ci się ino avensis.... ![]() |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-02 22:08:53 ...jeszcze ktoś w kwestii merytorycznej...? |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2006-03-03 07:10:30
Jak coś działa, to nie należy tego ruszać ![]() |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-03-03 09:16:10
...tylko czekać, aż zacznie śmierdzieć, a dzieciak dostanie uczulenia i trzeba Go będzie faszerować chemią...?
Dziękuję, może jednak "ruszę" działającą klimę... Pozdr. P. |