Zbiornik paliwa OMEGA A Benzyna

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Szanownych Kolegów

Jako , że zbiornik paliwa w mojej OMEDZE zawsze był jedyną rzeczą spędzającą mi sen z powiek ( cieknie od czasu jak kupiłem ją w niemczech) po różnego rodzaju naprawach doraźnych ( klejenie ,szpachlowanie,łatanie matą szklaną ) powiedziałem w końcu "dosyć leczenia syfa pudrem) , pojeździłem po Gorzowie po "sekent handach" z używanymi częściam ( ceny różne od 150 do 250 zł) ale na oko zbiorniki te wyglądają jak w moim aucie jest jeden ładny ale sprzedawca uparł się że sprzeda go z osprzętem czyli pompą paliwa i wskaźnikiem poziomu bez rozbierania za 450 zł , ale po co mam zmieniać wszystko jak chodzi mi o sam zbiornik . I teraz przechodzę do zasadnifczej części pytania , czy Ktoś z Was miał doświadczenie z e zbiornikiem w podrubie http://www.automotosklep.home.pl/cgibin/shop?info=IQ1QP100&sid=304a1437 na fotce wygląda nawet nawet jest nowy ale ...... czy otwory na pompę wskaźnik czy wlew paliwa są faktycznym odwzorowaniem oryginału ( cóż gdyby się okazało , że po zamontowaniu pompa przecieka ) Może Ktoś z Was ma zamontowany taką podróbkę ??? i odpowie na moje wątpliwości

Pozdrawiam
Edmund Dantes

nie pozostaje nic innego jak dac nura pod auto i sprawdzić. Na zdjęciu widać srednice otworu - fi 84. Rura do wlewu powinna pasować

Ja mialem zalozony taki zamiennik ale nie wiem jakiej firmy i wszystko bylo OK! ale nie dlugo bo i tak mi go zasyslo i pekl minimalnie ale cieknie jesli ktos jest chetny to oddam go za free

mozna by go ewentualnie wzmocnic konserwacyjnie po zamontowani czyli miejsca szwow posmarowac silikonem a caly zbiornik solidnie zakonserwowac i powinien kilka lat wytrzymac