Silnik z 850"dziesiatki do malca

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie czy ktos z was wie czy silnik z fiata 850 ten 903ccm dokladnie pasuje do malucha???
słyszałem ze w pewnym modelu silnika zastosowano lewe obroty wału korbowego, czy to prawda??
prosiłbym wszelkie infa dot tego silnika i wpakowania go do 126 na priv albo na forum
dzieki
pozdrawiam

Kożystając z tematu mam pytanko, jaki silniczek można wstawić do Fiata 850 Berlina chyba tak się to nazywa i od czego psują do niego części bo mam możliwość takie autko zakupić, tylko bez lilnika i skrzyni...
Z góry dziekuje.

na 100% w tym modelu sport (albo coupe, w każdym razie 2 drzwiowe coupe to jest) jest silnik w identycznym układzie jak w maldonie, tzn silnik i skrzynia z tyłu, na hodze gość pisał, że ma do sprzedania za 1500 komplet i nawet półosiek nie trzeba skracać, jakbym chciał zmienić silnik, to bym brał od razu

z tego co mi wiadomo wszystkie 850 miały silniki lewoobrotowe

no lewoobrotowe, ale czy wejdzie takie coś do malca??

wejść wejdzie bo silnik jest wymiarowo identycny jak ten z 127 tylko że ma wyższą moc (52 km) ,skrzynia też musi być z 850 bo innaczej będą 4 biegi do tył

słyszałem że nawet belki nie trzeba bardzo przerabiać(prawda to??), czy mocowanie poduszek pod skrzynią też podejdzie??

na to nie jestem w stanie odpowiedzieć bo nigdy nieprobowałem tego w praktyce, ale teoretycznie: 850 ma takie samo zawieszenie z tył co malec, więc belki niepowinny stanowić problemu, jedynym problemem możę być to iż skrynia z 850 jest cięższa i pasowało by zrobic parę wzmocnień.

Cytat:
2003-04-02 00:14:06, Peeryt pisze:
mam pytanie czy ktos z was wie czy silnik z fiata 850 ten 903ccm dokladnie pasuje do malucha???
słyszałem ze w pewnym modelu silnika zastosowano lewe obroty wału korbowego, czy to prawda??
prosiłbym wszelkie infa dot tego silnika i wpakowania go do 126 na priv albo na forum
dzieki
pozdrawiam

Tak to wyglada od spodu .

Pozdrawiam

A tak od silnika strony .

Pozdrawiam

Ale musiz fotosy wrzucic na serwer...i zapodac linki...bo ciemnosc widze, ciemnosc widze...

fotki silnika i nie tylko 850 sport od Daniela S.

Cytat:
2003-04-22 17:12:13, Koniu pisze:
fotki silnika i nie tylko 850 sport od Daniela S.

Czyli mnie . Dzięki Koniu .

Pozdrawiam

ciekawe czy to wysztko do malca by podeszło???
jak widze to lizak od drążka zmiany biegów to w płaszczyźnie poziomej jest ale to chyba małe pifko w porównaniu do przeóbki reszty....
co wy na tę koncepcje??
da sie??

wszystko sie da, jak sie chce