Zalozylem ats"y...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
od dzis sie poruszam na "nowych" ats'ach. nowe bo o rok mlodsze od mojego auta ( '78 ). wczesniej byly na passacie. rozstaw srub 4 x 100, a otwor centrujacy 57 mm.
nie spodziewalem sie, ze tyle bedzie z tym roboty.
1. skombinowanie srub plywajacych
problem pierwszy - 15 zlotych za jedna nowa sztuke. cale szczescie udalo sie skombinowac caly komplet (16 sztuk) za 50 zlotych =)
2. roztoczenie otworu centrujacego
3. montaz felg...
i tu oczywiscie znowu problemy - na przod weszly bez problemu, ale tyl to juz kaplica. okazalo sie, ze piasta jest za krotka, zeby oprzec na niej felge. musialem tylne znowu do tokarza oddac. cale szczescie po drugiej wizycie bylo ok. po dorobieniu tulei i pewnych obrobkach wszystko pasuje jak ulal =)
4. rozkoszowanie sie zarabistym wygladem.

wyglada ladnie. jutro wrzuce zdjecia

[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2003-04-07 21:25:46 ]

czeczun mowisz o ATS CUP 15' ???

chodzi o te felgi

gratuluje czeczun jeszcze raz. czekam na fotki !
Ja bede mial chyba fele z Rekina tak więc tez bede musial sie bawic z piastami i srubami, chyba ze załoze sobie dystanse z 100 na 98

pozdro

dzieki Koniu! =)

to nie jest dokladnie taka felga jaka pokazal Koniu. tu pokazuje te jakie ja mam. moje nie maja takiego wielkiego rantu...

[ wiadomość edytowana przez: czeczun dnia 2003-04-07 21:42:17 ]

aha czaje a jakie rozmiarowo sa te ats ?

takie felgi jak ma ten 128 mam ja

rozmiar - 6 na 13 cali; opony 175 / 70; przod firestone'y, tyl michelin energy.

ooo felgi klasyk-wypas!! mieszkam koło posterunku policji i bardzo dużo policjantów jeździ (prywatnie) polonezami, niektóre całkiem fajne jeden z nich ma właśnie takie felgi, jak kiedyś przyuważę, że ktoś wsiada do tego poloneza, to zapytam, bo są naprawdę super

felgi sa zajebiste. mam chba 14 sztuk, sa nie do zdarcia, raz zlamalem na nich zawieszenie w poldolocie. sa tez wersje 13"x8" niezle wygladaja.ja mam tylko 13" X 6"

w koncu dorwalem aparat i zrobilem pare zdjec... oto jak sie moja maszyna na "nowych" felgach prezentuje...

mniej wiecej wyglada to tak. sorry za kiepska jakosc, ale innych zdjec nie mam...

Felga fajna takie tez Dax ma do sprzedania
Mysle ze trzeba je wypiaskowac i pomalowac jeszcze raz, bo troche sa "styrane" uzytkowaniem. Ale DF naprawde ładnie wyglada na ATS
wywal mu zderzaki

Jest super , wygląda jak jakaś eksportowa wersja DFa wypasik , ale faktycznie , po wyczyszczeni (piasek+lakier) będzie jeszcze lepiej , bajka.

super wyglada niespodziewalem sie ze az tak fanie , podoba mi sie super , jak jeszcze bede wypieszczone to dopiero bedzie kosmos

serdecznie dziekuje ja "poparcie" po zalozeniu ats'ow moj plan doprowadzenia fiata do 100% orginalu legl w gruzach.
sprobuje go zrobic na 'usportowionego' klasyka z konca lat siedemdziesiatych.
na klape chcialem dodac orginalny, maly (mniejszy niz na tym zdjeciu) gumowy spoiler. bylo kiedys cos takiego na fiatach.

a calosc moze bedzie wygladala tak jak na ponizszych zdjeciach. musze dodac (znalesc najpierw) chromowane lusterka, metalowe mr'owskie kierunkowskazy (prawdopodobnie na dniach zakupie takowe) no i moze taki bialy "pasek".

co sadzicie o takiej wizji fiacika?

mi podoba sie bardziej wersja bez gleby . a pasek taki samotny moze cos jeszcze na tyl

Na ziemie z nim!
Pasek?
WOLE BEZZZZZ

pasek jest zajebisty-taki oldschoolowy ale wiekszy motyw by ładniej wygladał. Kolorystycznie jest ok.A gleba musi byc!!!

Widziałem na żywo, przydało by się wypiaskować... Czeczun jak wiesz gdzie to można zrobić w miarę tanio to informuj bo ja się ze swoimi załamuję .

pasek ciekawy stylistycznie , ale ja bym go przemyślał jeszcze . Proponyje chromowane listwy na progi , czarną matową maske (może i dach z tylnimi słupkami (takie małe zboczenie) i obowiązkowo chromowane okrągłe halogeny na zderzaku . Tylni pas , dokładnie na szerokość świateł pomiedzy nimi czarny mat . Wlot na tylnim słupku też chromowany , wszystko z umiarem i dopieszczone

Cytat:
chromowane listwy na progi

juz mam, ale jeszcze nie zalozone.

Cytat:
Wlot na tylnim słupku też chromowany

taki jak u mnie? =)

a ten pasek przy tablicy z tylu, to tak mialby wygladac?
(mam nadzieje, ze Dax nie bedzie mial nic przeciwko malym retuszem Jego autka)