Bez cold start inj.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak zachowa sie silnik jak nie bedzie mial na kolektorze cold start injectora ? Kupilem dolot od themy turbo 8v i jak znajde wtryskiwacze o tej samej wydajnosci do w argent`cie to podepne caly osprzed do tego kolektora tylko kwestia tego ze on nie ma wtryskiwacza rozruchowego :/ Co zlego zrobie silnikowi zabierajac ten wtryskiwacz?

miałem kiedyś brak masy na tym wtrysku rozruchowym(czyli poprostu nie działał) i jedyny objaw jaki towarzyszył to to że musiałem troszke rozrusznikiem pokrecić żeby odpalił a tak to wszystko ok

a probowales odpalic po dluzszym postoju jak np. 2/3 tygodnie lub w tepmeraturze okolo 0 stopni?
jakby byl zbedny to fabryka by go nie dawala
a jedynie co moge powiedziec to to ze albo paliles na gazie , albo w cieple dni, albo masz bogato ustawione

kania wiem że ot tak sobie go nie przykrecili a w temperaturze 0 cieżko go było odpalać po dłuższym okresie też ale wtrysk ten służy tylko do rozruch i chyba o to pyta felga.
A gazu nie miałem nie mam i nie będe mieć

felga napisal :"Co zlego zrobie silnikowi zabierajac ten wtryskiwacz? "

z twojej odpowiedzi mozna by wnioskowac ze obejdzie sie bez niego co mija sie z prawda

pewnie ze auto mozna na linie odpalac i bez zimnego zapali
ale my mowimy o przypadku kiedy wchodzisz do auta np. po miechu postoju i auto robi brym, a nie mielisz rozrucholem

powiem ci ze wtryski o podobnej wydajnosci maja kolor zielony (na takich poskladalem crome na l-jecie z dodatkowym z tylu kolektora) a mozez nawiercic kolektor o das 2 gwinty na wtryskiwacz i po problemie ale nie widze sensu montowania tego kolektora do wolnego-ssaka

ok zakończmy ten temat
jestem tu nowy i nie chcem sie tu sprzeczać
napisze tak(żle mnie zrozumiałeś kania):
każdy wie do czego wrtysk ten służy i za co odpowiada wiec pozbawiając go silnika na dobre mu to nie wyjdzie a pisząc ze musiałem troche krecic rozrusznikiem na mrozie i po dłuzszej przerwie czesto kręciłem do konca akumulatora więc koniec końców tak REAGUJE silnik na brak tego wtrysku czego raczej nie polecam

ok pogromcy mitow rulez

[ wiadomość edytowana przez: kania_ dnia 2006-03-08 21:08:58 ]

oj jakie zakonczmy. Kania panie wlasnie dlatego pytam o ten wtryskiwacz bo chce zalozyc kolektor z themy 8v turbo i zgrac go l-jetem, a pozniej wystartowac no na ms`ie. Jak masz wiecej szczegolow co gdzie i jak podlaczyc do croma thema turbo z leta argenty to napisz prosze. Nie wiem np co z czujnikiem pol przpustnicy, bo nie mam go na kolektorze z themy i najlepiej byloby go przelozyc. Aha jeszcze jedno wszedl ci tc z kolektorem themy czy cromy do poloneza i nie haczyl o servo ?

felga

nie rozumiem tego "i zgrac go l-jetem, a pozniej wystartowac no na ms`ie."

skladasz turbo czy wolnego-ssaka?

p.s.

1) l-jeta wsadalem do cromy (przerobka z turbo na wolnego-ssaka)

2) a do poldka turbo wsadzam z delty turbo kolektor, wlasnie z powodu serva

Felga planuje turbo...a kto go będzie składał to już inna historia

na poczatek cichalem zlozyc wszystko czyli tloki JE , gaplessy , oringowac blok, zrobic oil jety itd. z podzespolami z turba na mniejszych wtryskiwaczach, ale jako wolno ssacy. Nauczyc sie megasqiurt`a a poznie dodac turbo i uruchomic to. ALe w takim razie jak mi nie wejdzie kolektor z themy do poloneza to nie mam co zaczynac, czyli szukam tera kolektora z delty osemki :/ Zasugerowalem sie tym szkicem z t124 dot i myslalem ze wejdzie.

No nic. Wlasnie ponoc wiesz gdzie dobrze mogo oringowac blok w krakowie.
kurde cos ten szkic dziwny przeca ten kolektor z themy nie jest taki dlugi jak volumex z gaznikiem chyba ? Bo bazowa fota to tc z vx`em

felga

[ wiadomość edytowana przez: felga dnia 2006-03-09 00:47:46 ]

jedyny kolektor turbo ktory nie wejdzie to croma
co sie lamiesz bedze dobrze

p.s.
Seru "Felga planuje turbo...a kto go będzie składał to już inna historia" mam rozumiec ze sie podejmujesz?