Proszę o opinie.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zastanawiam się nad lekkim obniżeniem mojego Golfa i trafiłem na takie zawieszenie. Co o nim sądzicie? Czy warto? Proszę o opinie.

[ wiadomość edytowana przez: Beny111 dnia 2006-03-01 14:30:16 ]

Nie znam tej firmy, ale jest to komplet obnizajacy wiec wszystko powinno byc oki tylko nie wiem jak z trwaloscia tych czesci

A jak wogóle jest z amortyzatorami gazowymi. Gazowe są najtwardsze? Czy przy takim zawiasie da się utrzymać plomby w zębach? Czy konieczna jest rozpórka? Prosze o opinie.

Beny111 mialem kiedys vw corrado i w nim gwint FK powiem Ci ze nic go nie zastapi teraz mam w escorcie zawias koni ale tak jak muwisz plomby wypadaja a przy gwincie praktycznie nieczuc ruznicy sa na allegro nawet tanie niewiem czy dobre ale moze pomysl , trzeba troche dolozyc ale ruznica ogromna
pozdro

http://www.allegro.pl/item87580539_vw_golf_ii_zawieszenie_gwintowane_nowe.html

niewiem czy 4 ma taki sam ale moze akurat

[ wiadomość edytowana przez: kazikk dnia 2006-03-01 12:28:34 ]

niska cena więc taka sama będzie jakość, czyli słaba trwałość i kiepskie wybieranie dziur

Tez mi sie wydaje ze to jest raczej kicz ...

Dziękuję za odpowiedzi panowie.
Jeśli się nadmiernie nie narzucam, prosiłbym o troszke bardziej rozbudowane opinie abym mógł wyciągnąc dalej idące wnioski. Ja szczerze mówiąc nigdy obniżonego zawiasu nie miałem i nie wiem czego mógłbym oczekiwać (oprócz zalet takiego zawieszenia).

no te za 1300 pewnie nie sa za najlepsze ale mozna kupic naprawde dobry uzywany gwincik za nieduza kase

A co powiedzielibyście o takim zestawie:
przód
tył
sprężyny

bilstein to super firma....ale model B4 nie jest sportowy tylko zamiennik serii, więc lepiej kupić model B6 sprężyny możesz spokojnie kupić gorszej firmy, bo różnica w jakości sprężyn droższej i tańszej firmy nie jest tak zauważalna jak w przypadku amorków

a jakie amorki polecacie do essiego MKVII bo planuje kupić sprążynki -40 Yamex i do tego kciałbym jakieś dobre i w miare niedrogie amory

polecam DELPHI gazowe!!! komfort troche spada ale bryka nie buja jak kuter rybacki, jeżdze juz rok na nich są xtra! polecam

Cytat:
2006-03-06 13:11:31, micab pisze:
bilstein to super firma....ale model B4 nie jest sportowy tylko zamiennik serii, więc lepiej kupić model B6 sprężyny możesz spokojnie kupić gorszej firmy, bo różnica w jakości sprężyn droższej i tańszej firmy nie jest tak zauważalna jak w przypadku amorków

Micab wielkie dzięki za opowiedź, ale powiedz czy na takim zestawie (bilstein b4) i sport sprężyny dobrze będzie jeździć. Nie zależy mi na mega twardośći ponieważ jeżdż często służbowo po mega dziurach i trochę szkoda zawiasu. Chciałbym lekko usztywnić i obniżyć ale tak żeby dało się w miare komfortowo po pięknych polskich drogach pomykać.

sprężyny 40mm możesz założyć nawet na seryjne amorki, ale musisz liczyć się z tym że mogą się szybciej zużywać (co oczywiście nie znaczy że zużywją się jakoś bardzo szybko ) pozatym nie będzie to takie pełnowartościowe sportowe zawieszenie, prowadzenie napewno się trochę poprawi....ale daleko takiemu rozwiązaniu do kompletnego sportowego kita
z własnego doświadczenia wiem, że jesteś super zadowolony z samych sprężyn póki nie przejedziesz się na całym komplecie i nie zrozumiesz o co tak naprawdę w tym chodzi

osobiście nie założe już nigdy do auta samych sprężyn, wolę pojeździć na serii i pozbierać kasę na dobry komplet

ale może akurat dla Ciebie takie rozwiązanie będzie odpowiednie

i ostatnia kwestia, kompletny kit nie musi oznaczać że będzie bardzo twardo, jest wiele firm robiących "komfortowe" sportowe zawiasy

Micab, wielkie dzięki za odpowiedź. Właśnie o takie informacje mi chodziło. A z firm produkujących "komfortowe" zawieszenia sportowe jakie mógłbyś mi polecić? Pozdrawiam.

ze swojego doświadczenia wiem że np. weitec, jamex, fk, są bardziej komfortowe od powertecha, kaw, kw, supersport......najlepsze rozwiązanie to amorki KONI, wtedy masz regulację twardości....zależy jeszcze z jakimi sprężynami je połączysz ale można dobrać naprawdę komfortowy zestaw

tak pozatym to zapraszam na forum golfa