Dziury na drogach koszmar dla kierowcow i naszych autek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam posiadam audi coupe o obnizonym zawieszenieniu obecnie mam felgi 14 z zimowkami i powiem ze nasze ulice sa w tragicznym stanie ja musze czasami slalomem jechac by ominac dziury. zamiast zrobic lepsze drogi jak sa w belgi czy w niemczech to w polsce tylko je lataja i po zimie powstaja nowe wieksze. boje sie zalozyc do mego auta alu 17 z nisko profilowa opona bo te dziury to mnie wkurzaja. jak narazie musze sie cieszyc jazda na zimowkach poki snieg nie stopnieje. NIECH SIE SKONCZY TA WREDNA ZIMA

cala polska wie ze cala polska ma takie drogi ja majac 195/60/15 plus miekkie zawieszenie mam czasem wrazenie ze mi sie odrywa auto od asfaltu :

twierdzicie ze w stalowej sa fatalne drogi przejedzcie sie w zdluz drogi 1000-lecia w nisku to dopiero jest dziurawa droga

powiem wam ze jezdzac do belgi juz 7 lat to drogi jakie tam sa zrobione miedzy polami uprawnymi sa o 1000% lepsze niz nasze krajowe tam nie zauwazylem by byly latane dziury bo takie niewystepuja. wiec polska jest zacofana

w stalowej sa piekne drogi zapraszam do sacza, jest to jedno z niewielu miast gdzie srogo przestrzegam ograniczenia 50 km/h gdy jezdze corrasiem

Niewiem do ktorej Belgii jezdzisz juz tyle czasu ale przez ostatni rok jezdzilem na ciezarowkach i jedynie drogi Holandi, Luxembourga, UK, zach. Francji, Austrii, Słowenii i Włoch sa godne pochwaly bo tam ilosc zamknietych odcinkow drog albo remontowanych jest rowna ilosci dobrych odcinkow drog w Polsce. W Belgii bardzo czesto ladowalem sie w Antwerpii, a przejazd przez to miasto od strony wschodniej do zachodniej gdzie sa porty w godzinach od 6 rano do 17 byl poprostu porazka pomimo obwodnicy tego miasta, ktora caly czas jest remontowana i przebudowywana zajmowalo to dobre 2h jazdy w tepie slimaka czy zolwia. To samo dotyczy Gentu, a obwodnicy Brukselii to juz nie ma o czym mowic stolica Belgii, ktora ma 2 obwodnice mala i duza, a duza byla zawsze zakorkowana i wiecznie w remoncie jak bym przez Polske jechal, o malej obwodnicy to juz niechce myslec co tam sie dzialo. Ogolnie drogi w Belgii przypominaja mi nasza swietej pamieci poniemiecka betonke, ktora wybudowal jeszcze wujek Hitler i drogi zachodniej Polski, na ktorych cos sie dzieje ale nie jest to co powinno byc i jak powinno byc. w Niemczech infrastruktura autostrad jest wysoko rozwinieta, ale co z tego jesli te drogi na dlugich bardzo dlugich odcinach sa pozamyke bo trwaja przebudowy, poszerzenia i roznego typu prace ktore zmuszaja do zrobienia 2 pasow ruchu w jednym kierunku i to jednego standardowego 2,8 - metry a drugi ma 2metry i pojebani ludzie z osobowek niemajacy wyczucia rozmiarow auta przysuwaja sie do ciezarowek jadacych prawym pasem co czesto prowadzi do obtarc lub poprostu najechania naczepa na takiego delikwenta co w konsekwecjach prowadzi do bardzo dlugich i wielogodzinnych Stau - ów jak to jest nazywane na CB. Niemcy tak jak Polska jest krajem tranzytowym przez, ktory przejezdza miliony a nawet miliardy samochodow i ruch tam jest ogromny.
Mogl bym pewnie tak dlugo pisac swoje spostrzezenia z wielu krajow ale komu bedzie chcialo sie to czytac Moze ktos dotrwal do konca. A wiec POWODZENIA

Cytat:
2006-03-09 15:04:49, djkubus24 pisze:
powiem wam ze jezdzac do belgi juz 7 lat to drogi jakie tam sa zrobione miedzy polami uprawnymi sa o 1000% lepsze niz nasze krajowe tam nie zauwazylem by byly latane dziury bo takie niewystepuja. wiec polska jest zacofana

Fakt faktem nasze drogi nie są najlepsze i każdy o tym wie wiec nie rozumie poco ten temat aczkolwiek mógłbyś założyć temat w którym opisał byś jakość dróg w innych krajach tak jak to zrobił Coolio. Przecież od siedmiu lat jeżdzisz do belgi.

PS. Coolio masz racje nie pisz tego będzie lepiej jak nam to opowiesz na najbliższym spotkaniu

[ wiadomość edytowana przez: Burger dnia 2006-03-09 18:24:50 ]

Widze ze to juz 107my post o drogach. Przynajmniej tutaj czlowiek moze sie w spokoju powyzalac . I tak to nic nie da , chyba ze komus to pomaga to prosze bardzo ;].

Drogi w stalowej i tak sa w dobrym stanie, a jesli sie rozchodzi o nisko , to toczy sie tam batalia, dawno juz by to zalatali, ale chca odszkodowania od krajowek za puszczony ciezki ruch.

Chillout ;]

gallus napraw drogi !!!

Cytat:
2006-03-09 14:14:36, djkubus24 pisze:
witam posiadam audi coupe o obnizonym zawieszenieniu obecnie mam felgi 14 z zimowkami i ... blablabla bla blablabla

Ile razy mozna czytac jedno i to samo ???
Zamontuj sobie płozy lub gąsienice od TD40 i nie płacz ...

Bo to polska nie elegancja francja
Pozdr.

tracker ja nie dotrwalem do konca;p

za to w polsce mozna legalnie jezdzic slalomem
w innych krajach juz by sie czepili