Koledzy podpowiedzcie jak regulować reduktor Asterik (Comet Elpigaz) ma dwie śruby jedną od regulacji jałowych drugą chyba od składu mieszanki? Jak regulować ten reduktor mając informację o napięciu na lambdzie?
Jak w przypadku sondu lambda 1V - powinien wyglądać przebieg? Czy na gazie okres balansowania (od 0 do 1V) może być dwa razy dłuższy niż na benzynie?
Pozdraiam,
bolekcbx
WITAM. Proszę Cię napisz coś więcej o tej instalacji asterik jaka firma ją produkuje jakiej jakości i coś więcej jeżeli pośadasz taką wiedze. Ciekawość moją tłumacze tym iż mam ją zamontowaną i bardzo narzekam na nią . PROSZĘ I POZDRAWIAM jan z bytomia
witam, nie wiem czy o to chodzi ale ostatnio kupiłem reduktor "Asterik" i jest to produkt Tomasetto (tak przynajmniej na nim pisze) Jeszcze go nie zamontowalem ale jak mowicie ze kicha to moze cos innego kupie i sie wstrzymam...
wiec moze cos powiecie na jego temat
[ wiadomość edytowana przez: Marcin-amber3 dnia 2006-03-07 22:29:07 ]
Nikt nie napisał, że asterik to kicha. Problem polega na tym, że tak naprawdę nie wiadomo co to było, ten asterik . Ja mam tomasetto i jak na razie jestem bardzo zadowolony. Słyszałem, że nie są najtrwalsze (membrany), ale to się okaże.
WITAM. Marcin czy na twoim parowniku jest wybity napis tomasetto czy na przyklejonej nalepce tak samo chodzi mi o napis asterik. W moim przypadku napisu tomasetto nie ma w ogóle a napis asterk jest na naklejce. Podejrzewam że to moze być podróba. Napisz jak to jest u CIEBIE. U mnie narazie jest O.K. ( poza diodami które raz wskazują innym razem nie wskazują stan gazu w zbirniku ) POZDRAWIAM jan z bytomia
tak, na reduktorze jest wytłoczony w metalu napis Tomasetto a na nalepce - Asterik. Kupiłem go na Allegro (na privie moge podac szczegóły) A tak z ciekawosci ile wam pali silnik na tym reduktorze(i podajcie jaki silnik i samochod) Moj reduktor jest do 100KM (100HP)
Witam. Ja mam dopiero niecałe 3 tygodnie i nie obliczałem ile na 100 km. pali w tym 4 dni gazownik szukał przyczyny samoczynnego przechodzenia z l.p.g. na b.p. i często gasł. Ale opanował i teraz chodzi jak żyleta na wolnych obr... równo nie faluje na mocy prawie niwyczuwalny spadek mocy jak bym powiedział że nic nie stracił to bym nie skłamał . Teraz jak mi się gaz skończy to go przelitrażuje,ale pierwsze spostrzeżenia w przybliżeniu są dla mnie optymistyczne. Ja też mam 100-hp mod. AT07 i dopiero dziś dojrzałem że jest wytłoczony napis tomasetto uspokoiłem się że nie podróba. Moje autu to RENO LAGUNA 1800 8V 98 r. POZDRAWIAM jan z bytomia