Cytat:
|
2006-03-12 17:33:37, reada pisze:
Witam.Nexia 1.5 8V.Jak postoi to bardzo dlugo trzeba krecic aby zapalic.Z gazu przytrzymam ze 4 sekundy i zapali, a z benzyny to z pol minuty trzeba krecic.Sila rzeczy pale z gazu.Ale zaczyna mnie to wkorwiac.Wolalbym palic z benzyny, zwlaszcza zima.Moze ktos ma schemat instalacji paliwowej do mojego woza.Bo nie wiem gdzie tam jest i czy wogole jest w tym modelu zawor zwrotny paliwa.Nie wiem czy to pompka juz siada, czy cos innego.Jak juz odpale z gazu i zgasze to z benzyny zapali.Nie wiem czy nie podjechac do jakiegos ASO na komputer.Moze ktos wie gdzie w warszawie lub okolicy gdzies w miare tanio moga zdiagnozowac usterke.A moze da sie jakos domowym sposobem sprawdzic co jest grane.Pozdrawiam.Dzieki za wszelkie podpowiedzi. Adam
|
|
sprawdz pompke najpierw, zdejmij pokrywe wtrysku zakrec rozrusznikiem i sprawdz czy idzie paliwo, jesli idzie to jeszcze mozna byloby sprawdzic pod jakim cisnieniem ono idzie, skoro pali Ci dobrze z gazu to jedna z przyczyn moze byc pompka lub zatkany filterek paliwa lub przewody