Oleje OPEL

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Byłem wczoraj w sklepie Opla i na półkach stały oleje OPEL. Dobre są to oleje? Warto lać do silnika? Przyznam, że nie są drogie, w porównaniu z Shellami i Castrolami.

Ja leję - synt. za 120pln/5l.

W serwisie powiedzieli, że co jakiś czas GM ogłasza przetarg na dostawę oleju i kto wygra, tego olej jest w danym okresie w bańkach.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Prowo a zdradź co to za oleum takie tanie. Ja za Lotosa 4l w Makro dałem 118 złociszy.
Co do olejów Opel to po tym co napisł Prowo bał bym się eksperymentować - wszak nie wiadomo co w takiej bańce siedzi. Wolę kupić w sklepie - przynajmniej wiem co kupuję ( albo tak mi się zdaje)
Zupełnie na marginesie powiem, że podobno w badaniach Instytutu Nafty i ...czegoś tam jeszcze, oleje Orlen Platinum (syntetyki) w niczym nie ustępują, a nawet przewyższają oleje zachodnie z Mobilem włącznie. Co wy na to?
pozdrófka

Witam

Jeżdżę na oleju OPELKA 5W40 i nie nażekam już 3 wymianke a co ważne olej jest długo "czysty" a silniczek nie wykazuje jakiejś specjalnej niechęci do tego oleju ( tzn jakoś wlew oleju nie wykręca się przed wlaniem go do środeczka silnika ) a cena faktycznie jest do przyjęcia .

Pozdrawiam
Edmund Dantes

nanosekunda?? odcinek czasu jaki upływa pomiędzy zapaleniem się zielonego światła a czasem w jakim kierowca za tobą zaczyna trąbić klaksonem.

Witam,

Ja wczoraj zalałem u siebie czyściutki minerał Mobil 1 15W-40 ( 6 litrów w sklepie to 99zł ) A oleje Opel widziałem... ale pozostane przy swoim...

pozdr.

Cytat:
Jeżdżę na oleju OPELKA 5W40 i nie nażekam już 3 wymianke...

No i o to mi chodziło. Taki własnie chcę kupić - of koz fullsyntetyk 5W40 można zalewać na cały rok, bo nawet w niskich temperaturach nie mamy plasteliny w silniku Dzięki.

Arklin: nie wiem co leją w tej chwili (ktoś wspomniał o Quaker State, i rzeczywiście kolorkiem podchodzi). Kilka lat temu był to Castrol.
Jeżdżę na nich odkąd pamiętam i wydaje się OK.

Pzdr.

-----------------
Benzinový 3,6litrový vidlicový šestiválec

Prowo: To niezła cena jest jak na Quaker czy Castrol. Może kiedyś się przerzucę ale na razie muszę wykożystać te 8 litrów Lotosa co to mam w zapasie.
Pozdr

Temat "jaki olej" jest jak brudna rzeka - głęboka, brunatna i lepka.
Dyskutować o tym, który lepszy można w nieskończoność.

Moje zdanie na ten temat jest takie:
np. taki Mobil1 sprzedawany w Polsce nie ma nic wspólnego z tym,
jaki sprzedawany jest w Niemczech.
wniosek:
czyż nie lepiej w takim razie pozostać przy rodzimych produkcjach?
zawartość ta sama, a cena znacznie niższa