Pojazdy zomo-poszukiwane!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej.
Kolega montuje mocna jednostke ZOMO.
Poszukuje wszelkich pojazdow z epoki (milicja,zomo,bwp,scoty,stary,olewarki...wszystko)
Jesli cos znajdziecie to prosze o info na ssikorra@o2.pl albo 501 831 255.
Jednostka bedzie na mocnym poziomie.Szybka,profesjonalna i brutalna.
/peace

Cytat:
2006-03-09 13:44:09, michur pisze:
hej. Kolega montuje mocna jednostke ZOMO. Poszukuje wszelkich pojazdow z epoki (milicja,zomo,bwp,scoty,stary,olewarki...wszystko) Jesli cos znajdziecie to prosze o info na ssikorra@o2.pl albo 501 831 255. Jednostka bedzie na mocnym poziomie.Szybka,profesjonalna i brutalna. /peace

a zakute łby mają jak oryginały? , ja bym poszedł dalej i odtwożył jednostkę SS Dirlewangera lub ss-galicjen ew. założył klub Volksdojczów za stosownymi atrybutami

Tacy już są, tylko pod przykrywkami towarzystw miłośników kultury materialnej. hehe

Odtwarzanie SS jest akurat prawnie zabronione, ZOMO o ile wiem nie, jeśli chodzi o jakąś rekonstrukcje, widowisko historyczne, to nie wiem skąd to oburzenie.

tez sie zastanawiam nad przyczynami zgorszenia...

Cytat:
2006-03-09 13:44:09, michur pisze:
...Jesli cos znajdziecie to prosze o info na ...

Chodzi Ci o info w stylu "tam i tam stoi brązowy star, którego a się przerobić na ZOmo",czy o coś dokładniejszego?

Mieszane uczucia mam jak patrzę no kogoś kto ubiera się w mundur, taki sam w jakim ktoś strzelał do jego dziadka...

Model Stara 28 w barwach milicji mam do sklejenia

[ wiadomość edytowana przez: KinioPP dnia 2006-03-09 19:20:54 ]

Czyli Krzyżaków też nie powinno być na rekonstrukcjach pod Grunwaldem?

Przecież nie zabraniam. Do nikogo nie strzelają. Po prostu dziwne to dla mnie i tyle...

Cytat:
2006-03-09 17:51:06, PAGAN pisze:
tez sie zastanawiam nad przyczynami zgorszenia...

jak by Ci grzbiet parę razy lolą bojową w imię prl-u pogłaskali -to sądze że awersja została by na jakiś czas -
dla jednych widowisko hist(o/e)ryczne dla innych doświadczenie
nie metafizyczne .
skoro grunwald odtwarzają -to możemy odtworzyć historyczną bitwę z kolumną zomo na wiadukcie trasy W-Z gdzie parę nysek i starów zbombardowano płytami chodnikowymi nader skutecznie
(to dla mięśniaków) -dla intelektualistów gardzących przemocą proponuję grę towarzyską w TW -tajnych wspólpracowników (kto szybciej i pełniej na innych nakabluje do władz).
dzieci po II- wojnie światowej bawiły się w niemców i polaków -strzelając za śmietnika palcami i patykami .
To jest nieco żałosne- ale skoro zomo -to niech jak zomo zrobią publice ścieżkę zdrowia (jak grunwald lekko turbując przeciwnika aby złapać klimat tej epoki ).

spoko automatic, kazdy ma swoje schizy. ja np. nienawidze otrzymywac awizo do skrzynki pocztowej.

Cytat:
2006-03-10 09:39:17, PAGAN pisze:
spoko automatic, kazdy ma swoje schizy. ja np. nienawidze otrzymywac awizo do skrzynki pocztowej.

a ja wlasnie dzisiaj dostalem...pewnie z prokuratury.

a co do pomyslu mojego kolegi...
Koles jest militarysta,napierdala z banda schizoli po bagnach i wyszukuja jakies stare graty...czy to cos zlego?
KAZDY MA JAKIEGOS BZIKA...jedni szukaja olewaczek i starow a inni dlubia calymi dniami przy swoich fiatach...nigdy potem nie wyjezdzajac z garazu .BO SZKODA....co jest bardziej zalosne...?
Jak czytam takie wypowiedzi to mi sie smiac lekko chce.
Typowo polskie podejscie do tematu...

Dlaczego typowo polskie?

dlatego, bo szczegolnie w polsce zamiast skupiac sie na danym temacie, poddaje sie go obrobce ideologicznej.

Ja akurat nic nie mam przeciwko grupa rekonstrukcyjnym które odtwarzają np jednostki niemieckie, ponieważ osoby te nie wyznają poglądów nazistowskich tylko są zwykłymi kolekcjonerami.
Tak samo nie mam nic przeciwko temu aby ktoś kolekcjonował pojazdy zomo bo jest to tez już historia.
Tylko nie wiem czy to zdanie
Cytat:
Jednostka bedzie na mocnym poziomie.Szybka,profesjonalna i brutalna. /peace

miało być śmieszne bo jak tak to nie jest

Poprzebierani w mundury niemieckie z czasów 2WŚ nie tylko u nas budzą kontrowersje...
Jak pisałem mogą sobie robić co chcą. Nie przeszkadzają mi. Tyle, że to mnie dziwi i tyle.

a mnie smieszy, hehe! wychowalem sie na top secret, fatalnym instynkcie, nagich broniach i strzelajac smiechem.

Trochę za młode te filmy byś się na nich mógl wychować

[ wiadomość edytowana przez: KinioPP dnia 2006-03-10 13:54:20 ]

rekonstrukcja jednostki zomo czy milicji ma sluzyc do potrzeb kolekcjonerskich oraz przy okazji aby cale przedsiewziecie pracowalo na siebie.Bedzie wykorzystane do sesji zdjeciowej i do planu filmowego...
a ostatnie zdanie ...no coz faktycznie ,wyszlo lekko niefortunne...
przyznaje sie bez bicia.

I znowu się zaczyna. Co kto lubi a co komu przeszkadza. Aktualnie pojazdy ZOMO, MO, bezpieki (tzw. aparatu partyjnego) czy nawet wzmianki o nich są bardzo niemile widziane. Bardziej poprawne na Forum są pojazdy typu SdKfz, Zundapp czy Kubelwagen. Piszę tak bo nie mam niemieckiego ulnała - zeby się ktoś nie czepiał.