MotoNews.pl

Ten sterownik centralnego bedzie pasował??Gdzie podłączyc??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam BMW e30 320 1990r posiada ono centralny zamek na kluczyk. Chciałbym przerobic centralke aby byla na pilota mam upatrzony sterownik centralengo zamka własnie taki:

TAK ZAMIESZCZA SIE LINKI NA FORUM!!!!

jednak niewiem czy on bedzie pasował.Jesli bedzie pasował to nasuwa sie problem gdzie go podłaczyc w którym miejscu w 320 jest modół do ktorego jest podłaczany ten sterownik?? Czy ma znaczenie ilu drzwiowa jest bmka aby ten sterownik poprawnie działał (mam 4drzwiową)?? Z gory dziekuje za odpowiedzi Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: mibhell dnia 2006-05-10 22:52:19 ]

To co podałeś w linku to jest to zwykła centralka alarmu. Będzie pasowała do ciebie, ale będziesz się musiał pobawić troszkę instalacją w samochodzie. Nia ma jakiegoś modułu do którego wpinasz tą centralkę gotową wtyczką i jest OK. Musisz kabelek po kabelku podpiąć kupioną centralkę w odpowiednie miejsca. Robiłem tak w E36 i jeśli troszkę sie na tym znasz to dasz sobie radę.

A czy jest jakis sterownik na allegro np co mozna tylko podpiac i bez zbednych kombinacji...????

Nie sądze abyś coś takiego znalazł. Z tą centralką nie ma dużej komplikacji. Podłączasz zasilanie i kable odpowidzialne za sterowanie centralnym. W necie zapewne znajdziesz gdzie się wpiąć aby centralny działał.
Jak nie chcesz funkcji alarmu wykożystywać to nie musisz podpinać włączników krańcowych drzwi, kierunków oraz innych czujników. Jednak z tym wszystkim nie ma aż tak dużo roboty, a jak już kupisz tą centralkę to zawsze jest jakieś dodatkowe zabezpieczenie auta.