Duzo powietrza w baku-to normalne?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Za kazdym razem gdy otwieram klapke z baku wypycha z niego spora ilosc powietrza,czy to normalne zjawisko?

Wg mnie jak najbardziej bo przeciez paliwo musi gdzies odparowywac, sa nawewt korki z odpowietrznikami. Tez tak mam

skoro sa z odpowietrznikami to czemu wypycha dopiero po otwarciu korka??

Nie mowie ze moj korek ma taki odpowietrznik. Ale wiem ze takie są. Pracowałem kiedyś na stacji i trochę sie tych korków naotwierałem

Wlewaj co jakis czas paliwo to niebędzie tam powietrza

mam problemy z jazda na benzynie,strasznie szarpie i przerywa (jakby paliwo nie dochodzilo) i tak sie zastanawiam czy to nie ma cos z tym wspolnego.

Witam, z powietrzem w baku, to chyba jest normalne, u mnie też tak się dzieje i to bojętnie czy w baku jest 20l czy ful, jak otwieram korek to zawsze psyknie.
A jeśli chodzi o przerywanie na jeżdzię na paliwie, to kolego masz przytkany dość dobrze filtr paliwa. Sam to przerabiałem. Wymieniłem filtr ( 15 zeta) i wszystko w porządku.
Pozdrawiam.

Hmmmm.

W zimie i ja mam takie objawy ale pojawiają sie one tylko jak mam mniej niż 1/3 zbiornik paliwa tak wiec obieg nie jest pełnie zamkniety paliwo z odpływu spadając a nie wpływając do zbiornika powoduje nadmierne parowanie i powstaje ciśnienie w zbiorniku które powoduje to psss .

Takie jest moje zdanie , ale jest to raczej normalny objaw.

co do przerywania to albo popma paliwa albo filtr paliwa , albo nie daj bóg listwa wtryskowa, zacina tryski.