CHŁODNICA

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam.... rozszczelniła mi sie chłodnica przy lewej ściance patrząc od przodu auta........

i teraz pytanie jest to w jakiś sposób naprawialne czy musze szukać nowej????

Ile mogą wołać za naprawę..... ew może ktoś ostatnio kupował chłodnicę do 1.8 i zna aktualne ceny???

z góry dzięki za pomoc

Pozdrawiam

rozszczelnil sie rdzen chlodnicy czy plastikowy boczek? ja wymienialem caly rdzen chlodnicy w wawie i placilem 250zl..wiec sadze ze jesli chcialbys miec nowy rdzen to licz sie z wydatkiem okolo 300zl..aaa i bron boze nie kupuj uzywanej mi za to cieknie boczek..ale dopoki sie nie rozpadnie to ani zlotowki do tego nie doloze..na razie co 2tyg nalewam pol litra plynu

Cytat:
2006-01-20 17:49:40, qbaj pisze:
rozszczelnil sie rdzen chlodnicy czy plastikowy boczek? ja wymienialem caly rdzen chlodnicy w wawie i placilem 250zl..wiec sadze ze jesli chcialbys miec nowy rdzen to licz sie z wydatkiem okolo 300zl..aaa i bron boze nie kupuj uzywanej mi za to cieknie boczek..ale dopoki sie nie rozpadnie to ani zlotowki do tego nie doloze..na razie co 2tyg nalewam pol litra plynu

to cieknie z boku.. tuż przy krawędzi styku z tym pogrubieniem takim (ścianką po lewej str chłodnicy patrząc od przodu auta)......pod tą gumą co mocuje chłodnicę........ widać że chyba się rozszczelniło na całej wysokości... pod chłodnicą kapie płyn.... nie wiem czy to rozszczelniony boczek czy rdzeń bo sie nie znam
dolałem dziś litr wody pod uczelnią i jakoś zrobiłem 30 km do domu........ w zbiorniczku wyrównawczym było ok 1cm płynu......
a dolewałem ostatnio płyn w zeszły piątek... bo troche mi sie go traciło.... juz teraz wiem którędy

jeszcze pytanko czy do espero z klimą jest taka sama chłodnica jak do wersji bez klimy????

pozdro

Ja kupiłem używaną w bardzo dobrym stanie 6 miesięcy temu dałem coś 240 zł i jestem bardzo zadowolony .
Po wyglądzie można ocenić co ona jest warta (gość na giełdzie co handluje daje gwarancje ).

Cytat:
2006-01-20 19:21:58, HAMAS pisze:
Ja kupiłem używaną w bardzo dobrym stanie 6 miesięcy temu dałem coś 240 zł i jestem bardzo zadowolony . Po wyglądzie można ocenić co ona jest warta (gość na giełdzie co handluje daje gwarancje ).

ja mogę kupić używkę za 130 zł ( z rozwalonego espero od Sergiusza które sprzedałem ) tyle tylko że on rok temu naprawiał chłodnicę... wiem bo własnie do niego dzwoniłem.... podobno wymieniał boczek.... czyli podejrzewam że stało mu się to co mnie...

i zastanawiam sie teraz czy dać do naprawy (podobno 80 zł go to koztowało.. ale zawiózł samą chłodnicę) czy tez dać swoją chłodnice do naprawy ( jeżeli się da to naprawić) .. ew moze kupić nową... tyle tylko ze chyba kosztuje 460 zł (ceny w internecie)

Aha Sergiusz nie miał klimy... i nie wiem własnie czy to ma znaczenie, czy może nie???

pozdro

Cześc ,
Miałam do niedawna kłopot z chłodnicą. Pojawiła się dziura w kolanku, które dochodzi do węża od termostatu. Macher od klejenia chłodnic rzekł żeby to kosztowało do 200 PLN. Natomiast pokusiałm sie na nowa chłodnicę, i uczyniłam właściwie. Koszt zakupu nowej chłodnicy wyszlo mnie 400 PLN. Zaznaczyć musze , iż chłodnica przyjechał do mnie z Poznania. Bo w Krakowie koszt tego cacuszka stał 550 PLN. A przełożenie ze starej na nową to koszt 40 PLN-ów.
Wedle mnie nie ma się co zastanawiać nad zakupem. Choć to każdego sprawa indywidualna
Pozdrawiam
Kiniusia

no Kinia madrze prawi..kolber sluchaj kobiet uzywana chlodnica moze sobie super wygladac i co z tego? uzywana gumka tez moze super wygladac?? dla mnie to zadna oszczednosc..bo zwykle uzywane chlodnice sa odpowiednio prowizorycznie uszczelnianie pucowane i ida do ludzi..a gwarancja kolesia z gieldy to niby co? fakture by dal? oczywiscie ozna trafic na okazje i kupic cos dobrego ale szansa a to to zdecydowanie mniej niz 50% no chyba ze ponizej 100zl sobie kupisz to mozna sie pokusic

Kuffa, coś drogie te chłodnice do Espero
Mój szef kupował ostatnio do Laniego za 290 PLN, do Legi jest droższa o całe 30 PLN
A Wy tu piszecie, że cena przekracza grubo 450 PLN

Cytat:
2006-01-20 22:55:54, qbaj pisze:
no Kinia madrze prawi..kolber sluchaj kobiet uzywana chlodnica moze sobie super wygladac i co z tego? uzywana gumka tez moze super wygladac?? dla mnie to zadna oszczednosc..bo zwykle uzywane chlodnice sa odpowiednio prowizorycznie uszczelnianie pucowane i ida do ludzi..a gwarancja kolesia z gieldy to niby co? fakture by dal? oczywiscie ozna trafic na okazje i kupic cos dobrego ale szansa a to to zdecydowanie mniej niz 50% no chyba ze ponizej 100zl sobie kupisz to mozna sie pokusic

he he he......

na razie to postanowiłem (po zjebce od Bogdana) udać sie do gostka który regeneruje chłodnice...... i spytać czy jest w stanie cos zdziałać u mnie

jak rzeknie ze trzeba kupić nową.. albo naprawa nie będzie opłacalna to kupie noofke....

bo rzeczywiście w przypadku chłodnicy nie wiadomo czy za kilka dni sie nie rozcieknie.. więc nie ma co oszczedzać na używce

Kolber wszyscy maja racje, ja tez probowalem robic - efekt zaden po dwoch tygodniach wracalem z ta sama usterka. A teraz masz hit-newsa ode mnie Firma "KA-MI" K-ce ul. 1-go Maja 46 tel. 032-782 33 61 zadzwon i zapytaj czy maja juz dla Ciebie chłodnice bo dzwoniles na poczatku tygodnia ale wazne sprawy...ble ... ble i teraz dopiero ja sobie odbierzesz. Nowka 280 zl. - wytargowana przeze mnie cena Widze browara

Dzięki wielkie Dominik naprawdę dzięki...

z samego rana dzwonie !!

pozdro

Cytat:
2006-01-22 16:30:22, yankie pisze:
Kolber wszyscy maja racje, ja tez probowalem robic - efekt zaden po dwoch tygodniach wracalem z ta sama usterka. A teraz masz hit-newsa ode mnie Firma "KA-MI" K-ce ul. 1-go Maja 46 tel. 032-782 33 61 zadzwon i zapytaj czy maja juz dla Ciebie chłodnice bo dzwoniles na poczatku tygodnia ale wazne sprawy...ble ... ble i teraz dopiero ja sobie odbierzesz. Nowka 280 zl. - wytargowana przeze mnie cena Widze browara

Dominik, może i wytargowana ale czy ORYGINAŁ do Espero?

Cytat:
2006-01-22 18:00:37, Kiniusia pisze:
Dominik, może i wytargowana ale czy ORYGINAŁ do Espero?

Tak nowka, oryginal...

Cytat:
2006-01-22 19:08:48, yankie pisze:
Tak nowka, oryginal...

No ładnie, to czemu nie mówiłeś wcześniej, że możesz coś takiego załatwić

Cytat:
2006-01-22 23:37:01, Kiniusia pisze:

no to co Kinia? wpierdolic mu

nie moglem sie powstrzymac sorki a ta chlodnica to z plastikowymi boczkami?? cena dobra

Cytat:
2006-01-23 00:41:56, qbaj pisze:
no to co Kinia? wpierdolic mu nie moglem sie powstrzymac sorki a ta chlodnica to z plastikowymi boczkami?? cena dobra

na chłodnice już jest rezerwacja

ale spokojnie jutro spytam kolegów kamisów czy dla naszego klubu cena się utrzyma

Cytat:
2006-01-22 23:37:01, Kiniusia pisze:

Kinia jak ja to zalatwialem to tu juz dawno smigalas na nowej. Ja sam bylem zdziwiony poniewaz najtaniej co widzialem to 350 zl. Qbaj mozesz bic tylko nie po oczach... A Kolber powinien cos zalatwic bo to podobno jego znajomi

Cytat:
2006-01-23 09:41:50, yankie pisze:
Kinia jak ja to zalatwialem to tu juz dawno smigalas na nowej. Ja sam bylem zdziwiony poniewaz najtaniej co widzialem to 350 zl. Qbaj mozesz bic tylko nie po oczach... A Kolber powinien cos zalatwic bo to podobno jego znajomi

a wiec tak

chłodnicę już mam, nie jest to jednak chłodnica aluminiowa.....

producentem jest bodajrze Delphi

pozdro

Cytat:
2006-01-23 12:27:39, Kolber7 pisze:
a wiec tak chłodnicę już mam, nie jest to jednak chłodnica aluminiowa..... producentem jest bodajrze Delphi pozdro

Czyli oplacalna inwestycja czy nie bardzo

Cytat:
2006-01-23 12:27:39, Kolber7 pisze:
a wiec tak chłodnicę już mam, nie jest to jednak chłodnica aluminiowa..... producentem jest bodajrze Delphi pozdro

Teraz ją zamontuj i rzeknij słów kilka czy są jakieś różnice w użytkowaniu (aluminiowa a obecna).