Czy zostałem okantowany??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich. Właśnie wróciłem z hurtowni motoryzacyjnej gdzie zamówiłem sobie oryginalne gumy na stabilizator. Koleś specjalnie ściągał bo ich nie miał na stanie. I tu moje zdziwienie bo gumki nie posiadają żadnych znaczków forda (widziałem takie na zdjęciach), żadnych numerów. Pytam czy to oryginały koleś zapewniał że oczywiście. Poprosiłem go wieć żeby pokazał mi podróby i faktycznie podróbka wyglądała o niebo gorzej. Ale jakoś nie daje mi to spokoju. Czy spotkaliście oryginalne gumy bez rzadnych oznaczeń, numerów?? Czy zostałem okantowany i koleś wcisnął mi dobrze wyglądającą podróbke??

Pozdr.

gdzie byłeś po te gumy

Darma w Ogrodzonej

a nie lepiej było pojechać do bronowskiego?(skoczów)

Moim zdaniem coś jest nie tak. Na moich gumach były napisy, kosztiwały chyba 15zł mniejsza i 25zł większa (nie pamiętam teraz dokładnie) i kupowałem je w Autobosie w Bielsku, byłem przejazdem i kupiłem tam.

Ale tu kolega pisze o gumach na stabilizator, a nie do wahacza... Szczerze mowiac nie wiem, czy sa tam napisy...

Cytat:
2006-03-10 18:49:43, niesztof pisze:
Ale tu kolega pisze o gumach na stabilizator, a nie do wahacza... Szczerze mowiac nie wiem, czy sa tam napisy...

Są.W MKII wymieniałem chyba z 5 razy zawsze na oryginały i
zawsze były numery bo tylko po numerach gość mógł dojść co i jak Nie sądzę żeby coś się zmieniło.

[ wiadomość edytowana przez: coosi dnia 2006-03-10 18:57:16 ]

Cytat:
2006-03-10 18:49:43, niesztof pisze:

Hehe nie ma to jak być zakręconym, ostatnio nie wiem co piszę. Oczywiście chodziło mi o gumy wahacza. Odnośnie gum stabilizatora to nie mam pojęcia. Sorry

Dwa miechy temu kupowałem takie gumki na stabilizator i mają fabryczny znak Motorkraft płaciłem coś około 60-70zł za dwie, każda oryginalna część jest oznaczona a do tego były w woreczku Motorkraft

Podróbki są lepsze i gorsze tak czy tak Oryginalne fordowskie części posiadaj ą numer identyfikacyjny i lub oznaczenie Fordowskie ( znaczek )

Ja do warsztatu moge kupic gumy od 5 producentów cena zawsze równa się jakość mam za połowe ceny takie podróbki że gdyby nie własnie brak oznaczenia nie poznałbyś sie że to podróbki.

Tak więc nie wiem ale ja bym sie troche podrażnił z kolesiem co Ci to sprzedał.

Na moje oko ( mimo że ich nie widziałem ) sprzedał Ci dobrej jakości podróbke z południa francji.

Panowie, nie dajcie się do końca zwariować! Dobra podróba często wcale nie jest gorsza od o wiele droższego " oryginału", o czym zapewne niejeden z Was o tym się przekonał na "własnej skórze".

popieram powyższe słowa w 100 %, ale nie chodzi o jakośc a cene.
Kolega zaplacil za oryginal i nie wiadomo co co dostał za taka kase.

Cytat:
2006-03-10 20:40:38, sirtom pisze:
Panowie, nie dajcie się do końca zwariować! Dobra podróba często wcale nie jest gorsza od o wiele droższego " oryginału", o czym zapewne niejeden z Was o tym się przekonał na "własnej skórze".

To fakt, bo wszystko sie sprowadza do ceny, jesli kolega zaplacil za oryginal i dostal niewiadomo co, to mozna sie podraznic i kolesia zjechac, ale mozna tez jesli niebyly drogie "olać" to i niewracac tam wiecej.

Moim skromnym zdaniem to powinien klient decydować co chce a orginał zawsze jest oznaczony choć może się nie różnić niczym ale musi być oznaczony więc jeśli prosiłeś oorginał to raczej nie otrzymałeś go ( może nie być gorszy ale nie oznaczony znaczy nie orginalny) tak z doświadczenia i logiki pozdro.

musze u siebie wymienic tez tą gume, pisaliscie o numerze - mozecie podać mi numer tej częsci, co bym nie musiał palic głupa w sklepie
chodzi mi oczywiscie o gume na stabilizator