| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
MAGNUM 125 Reda | 2003-04-12 18:08:36 witam ponownie wszystkich starych klubowiczów i tych nowych!
widze że trochę się zmieniło od mojej ostatniej wizyty u mnie też zmiany. teraz bujam się fiatem 125p ME POZDROWKA!!! |
Koniu F&F Sympatyk CRX Kraków | 2003-04-12 18:31:41 Witaj Magnum pokaż fotki |
Bratek Megan Cabrio Ostrow Wielkopolski | 2003-04-12 21:15:42 witam kolenego posiadacza 125 ME |
Remias Fiat 125, Ford F-150 Poznań | 2003-04-13 00:36:41 Witamy syna marnotrawnego!! Rozgrzeszenie dostajesz - z okazji nowego nabytku |
MAGNUM 125 Reda | 2003-04-16 18:58:29 fotek jeszcze nie ma mam go dopiero tydzień i jak narazie staram się go doprowadzić do uzywalności.
juz wyregulowałem zapłon, zawory, i gaźnik. teraz czeka mnie jeszcze demontaż miski olejowej i pewnie głowicy bo muszę wyczyścić silnik. olej to chyba nie był zmieniany od kilku lat. pod pokrywą zaworów był taki szlam ze az strach!! mam nadzieję ze nic nowego juz z silnikiem nie dojdzie bo bardzo sie boje o stan pierscieni na tłokach.. wszystko wyjdzi ejak rozbiore silnik. aha a co do blacharki to wiadomo, jestk kilka punktów rdzy ale na moje oko blachaża wszystkie są do wyczyszczenia,jeszcze ni ema dziur.dobrze że ciepełko sie robi bardzo ucieszyłem sie natomiast na widok podłużnic.są naprawdę całe i nigdzie nie zauwazyłem dziur.mysle że porzadna konserwacja i jeszcze nim trochę pojeżdzę. a teraz lakierka. niestety tu jest porażka.poprzedni właściciel chciał polakierowac dach i pół roku temu po prostu go zmatował przygotowując do lakierki.z lakierki nic nie wyszło i w chwili obecnej słaboto wygląda.niestety do poprawy wyglądu ni eprzyczynia sie reszta elementów z prostej przyczyny- lakier jest juz zmatowiały/wypowiały od słońca.więc jak tylko wpadnie mi jakaś luźna kasa to jade do kolegi do garazu i robie lakierke całości. zawieszenie. ty nie jest najgorzej.jedyny luz jaki znalazłem to luz na krótkich drazkach reakcyjnychz przodu(czy jak to sie nazywa), no wiecie tam gdzie jest regulacja przedniego wachacza. i od razu mam pytanie.po wymianie klocków chamulcowych zauwazyłem ciekawą rzecz.jak mocniej depnę po heblach to w lewym przednim kole słychac tajemnicze szorowanie a auto zaczyna delikatnie znosić właśnie na lewą stronę. dodam jeszcze że tłoczki chodzą bardzo ładnie znaczy lekko. znoszenie jak sądzę jest spowodowane przez same tarcze(przednie już słabo wyglądają i niedugo będą wymienione) ale co to za szorowanie?!!? |
MCQUEEN F&F Sympatyk Fiat 127 Łódź | 2003-04-16 19:25:46 Witam ponownie! |