Witam ponownie!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam ponownie wszystkich starych klubowiczów i tych nowych!
widze że trochę się zmieniło od mojej ostatniej wizyty)
u mnie też zmiany.
teraz bujam się fiatem 125p ME w kolorze niebieskim (tutaj ukłony dla panów Strusia i Guncina )
POZDROWKA!!!

Witaj Magnum wkoncu sie przesiadles w prawdziwy samochod
pokaż fotki

witam kolenego posiadacza 125 ME

Witamy syna marnotrawnego!!

Rozgrzeszenie dostajesz - z okazji nowego nabytku Gratulacje

fotek jeszcze nie ma mam go dopiero tydzień i jak narazie staram się go doprowadzić do uzywalności.
juz wyregulowałem zapłon, zawory, i gaźnik.
teraz czeka mnie jeszcze demontaż miski olejowej i pewnie głowicy bo muszę wyczyścić silnik. olej to chyba nie był zmieniany od kilku lat. pod pokrywą zaworów był taki szlam ze az strach!!
mam nadzieję ze nic nowego juz z silnikiem nie dojdzie bo bardzo sie boje o stan pierscieni na tłokach.. wszystko wyjdzi ejak rozbiore silnik.

aha a co do blacharki to wiadomo, jestk kilka punktów rdzy ale na moje oko blachaża wszystkie są do wyczyszczenia,jeszcze ni ema dziur.dobrze że ciepełko sie robi)a nie , jest dziurka pod kierunkiem i czas juz na połatkowanie podszybia przedniego.
bardzo ucieszyłem sie natomiast na widok podłużnic.są naprawdę całe i nigdzie nie zauwazyłem dziur.mysle że porzadna konserwacja i jeszcze nim trochę pojeżdzę.

a teraz lakierka. niestety tu jest porażka.poprzedni właściciel chciał polakierowac dach i pół roku temu po prostu go zmatował przygotowując do lakierki.z lakierki nic nie wyszło i w chwili obecnej słaboto wygląda.niestety do poprawy wyglądu ni eprzyczynia sie reszta elementów z prostej przyczyny- lakier jest juz zmatowiały/wypowiały od słońca.więc jak tylko wpadnie mi jakaś luźna kasa to jade do kolegi do garazu i robie lakierke całości.

zawieszenie. ty nie jest najgorzej.jedyny luz jaki znalazłem to luz na krótkich drazkach reakcyjnychz przodu(czy jak to sie nazywa), no wiecie tam gdzie jest regulacja przedniego wachacza.

i od razu mam pytanie.po wymianie klocków chamulcowych zauwazyłem ciekawą rzecz.jak mocniej depnę po heblach to w lewym przednim kole słychac tajemnicze szorowanie a auto zaczyna delikatnie znosić właśnie na lewą stronę.
dodam jeszcze że tłoczki chodzą bardzo ładnie znaczy lekko.

znoszenie jak sądzę jest spowodowane przez same tarcze(przednie już słabo wyglądają i niedugo będą wymienione)
ale co to za szorowanie?!!?

Witam ponownie!