MotoNews.pl

Spryskiwacz Accent 95r co jest grane?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Objawy następujące:Wlany płyn do spryskiwacza,brak jakichkolwiek wycieków,drożne przewody i dysze,pompka pracuje prawidłowo a ze spryskiwacza po dłuższym pompowaniu zaczyna się wydobywać tylko piana? Płyn jest ok nie jakiś wynalazek. Znajomy zasugerował,że możliwe jest iż dostaje się powietrze (dziurka w przewodzie,przetarcie) i stąd taki objaw. Dodam,że tył mi również nie działa a w trakcie włączania nie słychać żadnej pracy pompki itp. Czy ktoś może mi coś podpowiedzieć,pewnie czeka mnie sćiąganie koła i nadkola aby dotrzeć do pompy i zakrytych przewodów

Sam sobie przeczysz:

-i dysze,pompka pracuje prawidłowo a ze spryskiwacza-

-a w trakcie włączania nie słychać żadnej pracy pompki itp-

Moze jest to co u mnie - wg. p. Miska zaciera sie ze starosci - aktualnie czekam na wymiane.

je4śli ći padła pompka proponuje się udać do aso deaewwo i zakupić od matiza to samo 100%

... a kosztuje 1/3 ceny mniej niż hyundajowska

nie wiem jak w accencie ale pompka do coupe kosztuje 120 zeta sztuka a idą 2...... ale ale jak ci pracuje pompka i leci piana to ja tez głosuje na mała dziórkę gdzies w rurce spryskiwacza....

ps- u mnie był takki fajny patent, ze od poczatku nie działał mi spryskiwacz tył - jakoś mi to nie przeszkadzało. ale ostatnio nie działał przód i to juz przeszkadza... na podnośnik i patzre a tu zonk - jedna pompka z jednym wyjsciem ...
Po konsultacji w serwisie powinien być zbiornik z miejscem na 2 pomki ....zbiornik wygląda n aorginał i stoi na mocowaniach fabrycznych...nieźle..w srodku pomka z oznaczeniem GMhmm jeszcze lepiej
... instalacja podprowadzona pod 2 pompki... no to zapakował żem ja pompke pasująco z wyjsciem na 2 spryskiwacze zaleznie od polaryzacji pomki ...przód juz działa jeszcze musze postawić przekaźnik do odcinania nap kiedy dostaje odwrone na tył takie to ciekawostki w tych hyundaiach

Sam sobie przeczysz:

-i dysze,pompka pracuje prawidłowo a ze spryskiwacza-

-a w trakcie włączania nie słychać żadnej pracy pompki. Chodziło mi o to,że w trakcie włączania przodu słychać pracę pompki,natomiast włączając przycisk tyłu nic nie słychać.

Witam

Właśnie rozwiązano problem spryskiwaczy w moim aucie, z czego niezmiernie się ciesze.

Problemem jeśli chodzi o przód była zapchana siateczka w pompce, a przyczyną było chyba zmieszanie 3 różnych płynów w zbiorniku co doprowadził do powstania "śluzowatej" zawiesiny która zakleiła szczelnie siatkę.

Tył okazał się być dużo prostszy - zapchana dysza.

Swoja drogą to dostęp do zbiorniczka i pompek jest - jak dla mnie -nieco zbyt uciążliwy.

Cytat:
2006-03-12 22:52:41, Aliszer pisze:
/.../ Swoja drogą to dostęp do zbiorniczka i pompek jest - jak dla mnie -nieco zbyt uciążliwy.

delikatnie powiedziane

No dostep do zbiorniczka to jest po prostu marzenie heh
Kiedyus prawie godzine lezalem w kaluzy i probowalem go wyciagnac (kaluza byla od cieknacego plynu)

POZDRAWIAM!!!!!!