GAZ w 20 SE ma ktos albo mial ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam tak jak w temacie poszukuje informacji odnosnie wspolpracy silnika 20 SE z inst gazowa.
Z tego co mi wiadomo jedyna sluszna instalacja do tego silnika
jest pospolita "śruba" :/
Z powodu braku lambdy
No coz czekam na opinie mam zamiar zakladac ale nie bardzo wiem czy jest sens

Z Gepardem pogadaj on mial c20se

Cytat:
2006-03-11 21:22:42, Adrian_M pisze:
Z Gepardem pogadaj on mial c20se

nie nie nie nie

hmmm, _Gepard_ miał SE(H)a, czyli NE o podwyższonym stopniu sprężania i innym sterowaniu (brak lambdy)

wybaczcie mój błąd

sorry

20SE jak dobrze pamietam

_, C i _ a tyle zamieszania
w każdym bądź razie nie wiem czy jest sens montować teraz instalację gazową, jeździsz na tyle dużo żeby Ci się zwróciła we w miarę niedługim czasie?
Im prostsza instalacja tym mniej rzeczy może się w niej popsuć a te silniki nie są wymagające odnośnie instalacji (w domowym c20ne jest 1. gen i (poza spalaniem) wszystko ok, ani razu nie strzeliło ani nic)

Cytat:
2006-03-11 16:28:29, Pabelo pisze:
Witam tak jak w temacie poszukuje informacji odnosnie wspolpracy silnika 20 SE z inst gazowa. Z tego co mi wiadomo jedyna sluszna instalacja do tego silnika jest pospolita "śruba" :/ Z powodu braku lambdy No coz czekam na opinie mam zamiar zakladac ale nie bardzo wiem czy jest sens

przemysl to

robisz dyche rocznie , to sie naprawde nie oplaca

ja robie 7 dych rocznie i to juz inna sprawa

mysle mysle i widze jak mi to auto kase z portfela wysysa

swego czasu jak mialem omege to wlasnie byl ten silnik. na poczatku chodzila super 11l/100km potem cos strzelio i juz palila 20l i tak az do sprzedania. zreszta po 2miechach na gazie poszedl jeden tlok(wyszczerbil sie pod pierscieniami) i mimo tego ze wymienilem go na nowy(silnik) to spalanie i tak sie spadlo.
o dziwo auto chodzilo lepiej na gazie niz na benie. ale wybor nalezy do ciebie

mam już jakiś rok gaz w 2.0se mam instalke I gen żadnych problemów. Spalanko w mieście koło 10.5 trasa koło 8 litrów gazu oczywiście. Kopa ma lepszego niż na benzynce bo nie ogranicza go żadna sonda. Jedna uwaga jak ci spaprzą instalke albo masz już dobite gniazda to masz szanse na strzała a jak już strzeli to przepływka na bank padnie. Koszty ?? Niby są podróby przepływek wymienia sie same bebchy koszt koło 300-350 ale wiem z praktyki kumpla że to lipa mi udało sie kupić używaną oryginalną przepływke na allegro za 250zł i trzymam ją awaryjnie no bo w serwisie to biada 1800złociszy. Cena taka bo ma jakieś tam elementy z platyny. Ale przejechałem już ponad 20tys km i żadnych problemó myśle że do tego silnika instalka I gen to dobry wybór.

Cytat:
2006-03-12 21:19:29, karolb150 pisze:
[...] masz szanse na strzała a jak już strzeli to przepływka na bank padnie.

dlaczego przeplywka na bank padnie?
wytlumacz mi to. moje auto strzelilo 3 razy i przplywka nie padla. moze mam cos nie tak?

Mialem instalke w tym silniku byla to landi z regulacja tzw na srubke i silnik ten spisywal sie wysmienicie pod warunkiem ze okresowo sie wymienia swiece,przewody WN. Spalanie gazu to kolo 11 - 12 litrow w w zaleznosci od stylu jazdy z ta instalacja zrobilem ponad 100 tys bez wiekszych problemow

pozdr