Remont silnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytanie ile wasz wyszedł remont silnika ??
ile wzieli za robocizne a ile wyszły części (planowanie, szlif itd??)

dziś w pracy zmierzyłem sobie stopień sprężania... normalnie porażka

normalnie: planowanie, docieranie zaworow i zgniazd, nowe prowadnice, uszczelniacze okolo 300zl. jezeli masz gdzies peknieta przelecz czeka cie jeszcze jej spawanie, jezeli gniazda sa wypalone to wstawianie nowych gniazd. ja robilem wszystko w najdrastyczniejszej opcji i zaplaciliem 600zl. do tego komplet uszczelek 130zl. okolo

Witam Liked
Mam pytanko gdzie robiles ten remont bo mnie w Lodzi krzykneli 1600 PLN

Cytat:
Witam Liked
Mam pytanko gdzie robiles ten remont bo mnie w Lodzi krzykneli 1600 PLN

w chorzowie jest firma ktora sie tym zajmuje.... a masz padnieta glowice? tak sie sklada ze ja mam glowice 89r przywieziona z holandii, cisnienie na tlokach wraz z ta glowica wynosilo kolejno 13; 12,5; 12,5; 13 wiec gniazda sa w swietnym stanie ,jedyne co trzeba zrobic to dokupic 2 zawory wydechowe bo te byly mi potrzebne. sprzedalbym ci ja w tej cenie co wynioslby cie remont.

Dobra bede pamietal, bo chwilowo jestem troche splukany ale remont i tak musze zrobic to jak by co to bede do Ciebie pisal

Pozdro

1600zl za glowice czy jak?? nie wiem czy zrozumialem. nie za duzo ?? chociaz to xr ale....??

-----------------
Tazz, Wilk
Kopciuch Kombiak klasy E 2005r. 3.2 CDi
Kopciuch Kombiak klasy C 2003r. 2.2 CDi
Czerwony Gromiasty - KONIEC :(
Niebieski Gruzik MK4 - 2.0 150HP
Szybki Czarny Dachowiec 2.0 150KM

powiedzieli mu 1600 za remont

dalej nierozumiem ale ze mnie diesel
Cytat:
sprzedalbym ci ja w tej cenie co wynioslby cie remont.

nie wiem to zdanie wyzej czyli za glowice 1600zl

-----------------
Tazz, Wilk

Na ul. Makuszynskiego za Fordem jest taka firma Auto-Szlif. Robia glowice dobrze i niedrogo (planowanie 6 cylindrowego silnika od Mercedesa 3.0 kosztowalo mojego brata 60 pln) docieraja tez zawory. Wydaje mi sie ze robia dobrze, propobuje tam podjechac i porozmawiac z kolesiami, to powiedza Ci dokladnie co i jak.

nie ziele... w cenie remontu u mnie... czyli za 300zl.

Cytat:
2004-08-21 12:39:08, m0h0 pisze:
Na ul. Makuszynskiego za Fordem jest taka firma Auto-Szlif. Robia glowice dobrze i niedrogo (planowanie 6 cylindrowego silnika od Mercedesa 3.0 kosztowalo mojego brata 60 pln) docieraja tez zawory. Wydaje mi sie ze robia dobrze, propobuje tam podjechac i porozmawiac z kolesiami, to powiedza Ci dokladnie co i jak.

Witaj ziomku
czesto piszecie na forum

Cytat:
nie ziele... w cenie remontu u mnie... czyli za 300zl.

aha no tak trza bylo odrazu a nie.... ja mam zaledwie 400MHz w łbie procka a ramach to jush nie wspomne hehe spoko tero rozumiem

-----------------
Tazz, Wilk

ja też się podepne pod ten wątek,
byłbym wdzięczny za podanie namiarów na jakiś niedrogich i dobrych szpeców od silnika.