Rolka Napinacza.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Czy ktoś z was wymieniał już napinacz paska wieloklinowego Poli-V
W 2.0 albo w 1,8. Czy można wymienić samą rolkę tego napinaczaalbo łożysko, w jaki sposób ona jest do tego napinacza przymocowana? Ewentualnie jeżeli ktoś z was mógłby podać mi średnicę tej rolki, byłbym bardzo wdzięczny. Wiem ,że w katalogu występuje tylko sam napinacz za 150 zł , ale tak samo jest z napinaczem paska klinowego klimy, niby trzeba kupić cały napinacz , ale w rezultacie wystarczy wymienić jedno łożysko za 12 zł i kropka. Może taką samą operację można przeprowadzić na napinaczu paska Poili-V(wielorowkowego). Będę i tak próbował wymiemić tylko rolkę , ale gdybym miał odpowiedzi na zadane przeze mnie pytania to byłoby łatwiej.
Pozdrawiam Rysio

Wiem że można wymienić samo łożysko,mocowane jest srubą.
Koszt około 50 zl kupuję się u opla.
Trzeba miec podnosnik gdyż od spodu trzeba odkręcac .
Pozdrawiam John

I sam za to sie nie zabieraj ... ukręciłem dwa klucze... jest tam taka śruba na imbus wielowypustowy, której nie mogłem ruszyć ...

Rysio42 skontaktuj się na priv ze SPERmOjadEk'iem, wiem, że On ostatnio coś kombinował w poruszanym przez Ciebie temacie.
Pozdrawiam
Kiniusia

Cytat:
tak samo jest z napinaczem paska klinowego klimy, niby trzeba kupić cały napinacz , ale w rezultacie wystarczy wymienić jedno łożysko za 12 zł i kropka

Czy zna ktoś może symbol lub wymiary tego łożyska ?

Dla zainteresowanych. Do rolki napinacza klimy pasowało polskie łożysko 6301DDU za całe 7 zł. Jedna śruba, trochę gimnastyki przy wybiciu starego i hałas jak ręką odjął.