Kto przy wymianie rozrządu wymieniał pompe wodną ? ups

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kto przy wymianie rozrządu wymieniał odrazu pompe wodną ?

Chodzi mi o to czy taka pompa duzo wytrzymuje i ile moze przejechac nowa po wymianie?

dzieki za odpowiedzi

[ wiadomość edytowana przez: art13 dnia 2006-03-16 00:29:44 ]

yyy...pompa paliwa to nie w baku siedzi...? a rozrząd po lewej na "boku" bloku pod maską....?

a co ma pompa paliwa do wymiany rozrzadu no chyba ze pompa wodna bo by ja wymienic trzeba jeszcze raz rozrzad rozbierac

ja wymieniałem ale TYLKO pompe wody bo na łożysku jej sie ciekło tak wiec pompe paliwa zostaw w spokoju

Cytat:
2006-03-15 22:10:46, art13 pisze:
Kto przy wymianie rozrządu wymieniał odrazu pompe paliwa ? Chodzi mi o to czy taka pompa duzo wytrzymuje i ile moze przejechac nowa po wymianie? dzieki za odpowiedzi

Myślę że powinieneś myśleć o pompie wody.....bo pompa paliwa nie ma nic wspólnego z rozrządem...

Tak, napisałem o pompie paliwa a chodziło mi o wodną, która jest pod pokrywa rozrządu, nowa kosztuje 218 zł, czyli nienajtaniej.

Ostatecznie bym wymienił, tylko niewiem ile wytrzymuje normalnie oryginalna i czy jest sens.

Podobno siadaja lozyska w tych pompach tylko niewiem jak to w praktyce jest? bo na "podobno" sie duzo zaczyna i konczy.

dzieki za zainteresowanie

Cytat:
2006-03-15 22:21:06, zeberko pisze:
no chyba ze pompa wodna bo by ja wymienic trzeba jeszcze raz rozrzad rozbierac

No właśnie, jak to jest z tą pompą wodną ? W Clio miałem taką przygodę, że pożałowałem pieniążków i nie wymieniłem wraz z rozrządem pompy. Efekt był taki, że po wymianie rozrządu, akurat 2 miesiące później, zaczęła pompa wodna przeciekać. Musiałem drugi raz wpędzić się w koszty i ponownie rozbierać rozrząd, by ją wymienić (w Clio pompę napędzał pasek rozrządu).

Jak to jest w mk7 1.6 16v ZETEC '99 ? Czy sytuacja jest podobna ? Bo jeśli tak, to pierdzielę i nie będę kilka razy rozrządu rozbierał - trzeba profilaktycznie pompę od razu wymienić. Ale Slawas mówił mi, że w Escorcie jest inaczej i pompę można wymienić w każdej chwili bez rozbierania rozrządu. Jak to jest ?

Cytat:
2006-03-16 00:44:33, KriSSo pisze:
Jak to jest w mk7 1.6 16v ZETEC '99 ? Czy sytuacja jest podobna ? Bo jeśli tak, to pierdzielę i nie będę kilka razy rozrządu rozbierał - trzeba profilaktycznie pompę od razu wymienić. Ale Slawas mówił mi, że w Escorcie jest inaczej i pompę można wymienić w każdej chwili bez rozbierania rozrządu. Jak to jest ?

nie ma sily zeby wymienic pompe wodna baz sciagania rozrzadu.
temat byl juz walkowany, polecam wyszukiwarke, bylo na 100%

pozdro