[126] zonk z gaznikiem :/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
dostalem dzisiaj gaznik od daymona i jest "maly" problem, mianowicie w gazniku nie bylo tej mosieznej rurki do ktorej podpina sie przewod paliwowy podajacy paliwo do gaznika. wyjalem kilka takich rurek ze starych gaznikow niestety kazda ma z pol milimetra luzu po wlozeniu! na poczatku wpadlem na niezbyt madry pomysl i okleilem rurke tasma zeby tylko przetestowac gaznik, weszla ciasno ale juz za garazem mialem fontanne wachy po silniku nie mam szczerze pojecia co z tym zrobic, nie wiecie czy sa takie rurki o wiekszej srednicy? bo z seryjnej to chyba nic nie bedzie...

[ wiadomość edytowana przez: Krzyh00 dnia 2005-01-05 18:32:07 ]

alu-glut w tubce i wklej to. jak stezeje to jest jak beton

w malaczu w pokrywie sie wklada ta rurke czy w gaznik? jak w pokrywe to wloz inna pokrywe jak w gaznik to albo jak zoltar mowi albo do tokarza zeby cos zmotal (nowa rurke)

tak mysle sobie czy poxipol by nie dal rady?

albo jakas poxilina a najlepiej 2 skladnikowy glut w tubce

Też mi kiedyś wywaliło ten króciec - przykleiłem własnie na poxipol i było git.

Ja bym zmienil pokrywa oblukal dokladnie te stara co w niej pomodzone i wsadzil do nowej sprawnej.

Cytat:
2005-01-05 19:48:25, maskekk pisze:
Ja bym zmienil pokrywa oblukal dokladnie te stara co w niej pomodzone i wsadzil do nowej sprawnej.

Pokrywy nie mozna zmienic bo polowa patentu gaziorka to wlasnie dlubana pokrywka.

Na poxilinke przyklej ziomek!

Cytat:
2005-01-05 22:10:14, pawu81 pisze:
Pokrywy nie mozna zmienic bo polowa patentu gaziorka to wlasnie dlubana pokrywka. Na poxilinke przyklej ziomek!

a co konkretnie jest dłubnięte w pokrywie gażnika maluszka??

ma wyjety kruciec

nie mozna dotoczyc rurki mosieznej na nadwymier i wbic jej w pokrywke?

ja bym tak zrobił plus jeszcze jakis uszczelniacz do tego np jakis klej

A powiedz Krzych00 co jest porobione w tym gazniku? jakie dysze? jaka gardziel? Dyfuzor jest skracany, a kolnierz? ZRob ewentualnie jaies fotki... O ile nie jest to jakas tajemnica

ja tez jestem ciekawy parametrów tego gaziorka, o ile dobrze pamietam jest to gaźnik Pachonia, a on współpracował kiedys z Mazikiem wiec gaźniki powinny byc podobne...

jezeli nie masz fotek, ani karteczki z poddanymi parametrami (Mazik dawał takowa), wejdz tutaj

www.terytorium126p.pl

dział TUNING126=>Gaźnik=>inż.Mazik..

zobacz czy przepustnice masz tak samo zrobiona jak ta na zdjeciach...

No no Krzysiu. Chociaż mi zrób zdjęcia No chyba, że zrobisz nam wszystkim;]

gaznik podobno Radtke robil. dysze podobno 119 i 195, na razie zastanawiam sie czy go zostawic, jest w fazie testow.

Już conieco widać;] Potrzebna są tylko takie dysze......

syfuzor jest skrocony, zostrzony i co jeszcze wnim zrobiono ? jaka jest srednica gardzieli ? ogolnie to ja sobie zbudowalem podobny tylko jeszcze dziurke w dyfuzroku zrobilem i drucik i dysze 122190 i lata okej na podstawce z turbinki zalozylem.

jakbys mógł to zrób zdjecie otwartej przepustnicy...
i zakonczenia oski przepustnicy (z drugiej strony)...

szkoda ze nie mam aparatu cyfr...pochwaliłbym sie moim by.Mazik..

To pożycz;] Chętnie oblookamy;]

mazik to przereklamowana sprawa, nie ma sie czym jarać...