Pytanie do elektryków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kupiłem mechanizm zamka drzwi lewe przednie z centralnym; poprzedni zamek miał siłownik koloru czarnego z pięcioma przewodami, a ten ma zabudowany w plastiku biały siłownik z czterema przewodami; jak przyłaczyć by działało /jest tam typowo fordowska kostka na cztery bolce/....w mojej końcówce instalacji cetralnego na pięć /kwadratowa/. jak sądze stary centralny /siłownik/ nie był oryginalny /dokładano go/ ,a ten zakupiony jest oryginalny....jak łaczyć????

Looknij do FAQ.

Dlaczego tego nikt najpierw nie robi, po co go robilem z Allka

Cytat:
2006-02-26 23:46:50, toradek pisze:
Looknij do FAQ. Dlaczego tego nikt najpierw nie robi, po co go robilem z Allka

Trzeba by go wrzucic do glownego menu

witam Szanownych Ekspertów ponownie
po przeszukaniu /jak doradzono/ zawartości poprzednich wypowiedzi...niestety nie znalazłem dokładnej odpowiedzi na nurtujące mnie pytania....ponawiam więc...oryginał cztery przewody...moja dorabiana prawdopodobnie instalacja w samochodzie pieć przewodów na kostce, nigdzie nie znalazłem odpowiedzi jak co i z czym połączyć.....czyżby faq się sam oczyszczał....doradxcie jak połaczyc by działało...

hello....
dzięki za nieliczne odpowiedzi....sam problem rozwiązałem
dwa przekaźniki, jeden kondensator, wpięcie do istniejącej instalacji...wynik....
opóźnienie 4 sekundowe dla zamka z oryginalnym siłownikiem, reszta działa jak dotąd
a tak swoją drogą to koszt mechanizmu zamka w sklepie /po sprowadzeniu/ to 300zł, koszt siłownika 360 zł....niestety giełda przebiła...koszt zamka z siłownikiem 70 zł+ koszt przekaźników i instalki 80 zł
rachunek jest prosty...
nie popieram giełdy, ale w tym wypadku rachunek jest prosty

tylko majac siłownik na pięc kabelków , miałeś podwójne ryglowanie. Teraz tego nie masz w tych dzwiach.

Jak Sławko napisał, to było double-locking.

witam all
zgadza się, macie rację...ale generalnie są drzwi z zamkiem przez które mozna wczodzić zamykaja się z pilota i z klucza no i przede wszystkim nie musze wchodzić przez drzwi pasażera...wykonywanie "brzuszków" przy przechodzeniu / w publicznym miejscu/ sprawiało sporo radzości oglądającym...
dzięki za porady...

No wiesz... lansowanie się zawsze modne

BTW po nocnej akcji amatorów radioodtwarzaczy preferujących szybką wymianę na nalewki owocowe mam sprawny tylko jeden zamek.