Nie ma oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Dziś zaświecił mi się check i napis o braku oleju-straszne rzeczy.I tak też jest -bagnet suchy.Od wymiany oleju zrobiłem 3tyś. km.Olej nigdzie nie cieknie-silnik suchutki.Jak jest zimny to leciuto zakopci ale poza tym nic.Mam motor 2.0 16v +gaz.
Co się dzieje??
czy to tak jest w omach??

Jak bagnet jest suchy to musiało gdzieś spieprzyć - no nie ma wyjścia. Dokładnie go obejrzyj od spodu, albo: zalej, postaw nad czystym i suchym gruntem; rozgrzej i czekaj.
Masz automata czy manual?

sprawdze dokładnie-może rzeczywiście gdzieś wyciekło.
Co do skrzyni-manualna.

Odwieczny numer w 2.0 XEV
Uszczelniacze na popychaczach

Zbynio. Ty tak z grubej rury. Ale owszem...

Witam.
A może przy wymianie było za mało wlane? Sam to robiłeś czy ktoś to robił? Bo przecież cudów nie ma.

Pozdr.

Nie nie-za mało być nie mogło.Po wymianie sprawdzałem.Poziom był prawidłowy.

W kwestii oleju (lub jego braku) czy slyszeliscie panowie
o ceramizerze Ceramizer -Auto Repair ? Mnie sie wydaje ze warto by czegos takiego nalac szczegolnie ze drogie to to nie jest a Poldek jak widac na ich filmach bez miski chodzic potrafi (!).

Maciek

[ wiadomość edytowana przez: MaciekSk dnia 2006-03-20 21:29:33 ]

Cytat:
2006-03-20 21:24:21, MaciekSk pisze:
W kwestii oleju (lub jego braku) czy slyszeliscie panowie o ceramizerze Ceramizer -Auto Repair ? Mnie sie wydaje ze warto by czegos takiego nalac szczegolnie ze drogie to to nie jest a Poldek jak widac na ich filmach bez miski chodzic potrafi (!). Maciek [ wiadomość edytowana przez: MaciekSk dnia 2006-03-20 21:29:33 ]

Wlałem to u siebie jakiś czas temu i byłem mile zaskoczony - po kilkuset km silnik minimalnie ciszej i równiej zaczął chodzić, podczas niedawnej wizycie na hamowni i sprawdzeniu kompresji wyszło, że ciśnienie sprężania jest jak w nówce (przebieg momentu i mocy tylko to potwierdził).

Jeżeli silnik nie wymaga żadnej naprawy mechanicznej to myślę, że spokojnie można zastosować ten preparat - na pewno nie zaszkodzi.

...zieeewww..
Było

...a TU to juz wogóle byyłoo