Taki zabytkowy Fiacik

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! W sumie jestem tu pierwszy raz ale chyba część z Was mnie zna

Chciałem się pochwalić pewnym Fiacikiem, którego stałem się właścicielem. Prawdziwy rarytas. Auto z 56 roku, blachy generalnie ok, na chodzie (choć pali na 3 gary), do odnowienia chromy, troszkę zabawy z blacharką i tapicerką, trzeba zaglądnąć do hamulców. Podoba się Wam ?

Silnik 600ccm 4 cylindry, chłodzony cieczą, hamulce bębny przód i tył

Przy okazji prośba: jak ktos ma serwisówkę do takiego silnika w postaci elektronicznej, to bedę wdzięczny. Potrzebne mi momenty dokręcania śrub w głowicy i dane regulacyjne.
Mój mail 2fast4u@interia.pl

Pozdro
SerU

Witaj
Właśnie przeczytalem na forum FSO AK że stałeś się posiadaczem Fiacika 600. Gratuluję ! Naprawdę piękny okaz i widać że w miare zadbany.

Mam książkę serwisową do Fiata 500,600 i zastawy 750 w pliku pdf. Zajmuje 32MB

pozdrawiam

Czesc. Gratuluje autka bo to niezły rarytas. Masz chyba najstarsze auto w klubie Bardzo rzadko się spotyka takie cacka. Z 10 lat temu u mnie na osiedlu stał podobny tylko że niestety znszczyli go wandale Powidzenia przy odnawianiu tego "łapacza kur" . Mnie sie bardzo podoba. Lusterko jest chyba nieoryginalne ?

PS: Ktoś z klubu kupował odemnie ksiażke z danymi regulacyjnymi i była tam tez 600-tka. Nie pamiętam niestety kto to był ale może samsię zgłosi.

[ wiadomość edytowana przez: dooh dnia 2004-05-08 09:10:56 ]

Super Aż serce rośnie jak się widzi że klub się rozbudowuje! Ktoś kiedyś mi mówił że do 600 pasują tłoki z jakiejś WSK.

gratulejszons!! bardzo ladny egzeplarz, i do tego 1956 rok!! 1szy rok produkcji..... cieszy mnie to ze coraz wiecej ludzi decyduje sie ladowac kase w young i oldtimery a nie w nowe spoilery...ehehe vintage cars rulez....!!!!!!!!

Seru spoko autko.
Odezwij sie na na priv bo mam zamówienie a kurde numeru do ciebie brak
Cos czuje ze zrobisz go na wymiatacza lepszego od poldolota.

a fiat 600 nie mial juz czasami drzwi otwieranych w normalny sposob?

miodzio! bardzo fajowe autko! ile takie cudo kosztuje?

Już go widzę odrestaurowanego - Śliczny

gratuluję zakupu.

naprawde piekny! Tylko pozazdroscic rocznika! i to w takim stanie!

..dbaj o niego

Świetny !!! dobrze ze trafił w dobre ręce.. ile kosztował

fajny
grtuluje zakupu

A to lusterko co jest na lewym błotniku, to wogóle widać z miejsca kierowcy? Tak chyba nie bardzo

Piekne autko - gratuluje.

super autko naprawde w dobrym stanie.

Odrestauruj go to bedziesz mial powodzenie u lasek

Witam kolegę z Wrocka, widze że grono wrocławiaków powoli sie powiększa

Dzięki wszystkim za miłe przyjęcie Postaram się odpowiedzieć na Wasze pytania:
1. Fiaty 600 miały drzwi kurołapki. Dopiero 600D miały drzwi otwierane "normalnie"
2. Lusteko jest z Fiata 125 albo 126 i oczywiście zniknie a pojawią się oryginalne chromowane Wbrew pozorom coś tam w nim widac jak się jedzie. Z resztą ten samochód osiąga tak zawrotne prędkości, że wsteczne lusterko jest potrzebne tylko przy wyprzedzaniu rowerzystów i parkowaniu.
3. Ile kosztował...Hmmm...Powiedzmy, że dostałem go w zamian za odrestaurowanie (umowa jest spisana na 500 zł.)
4. Do samochodu mam kupę części zamiennych (m.in. komplet tłoków 60 mm, uszczelkę pod głowicę i inne uszczelki, szyby, lampy i mnóstwo innych)
5. Podobno jest też oryginalny rachunek na ten samochód tylko trzeba go znaleźć Z resztą historia tego samochodu tez jest ciekawa bo pierwotnie jego właścicielem był biskup wrocławski Kazimierz Łagosz i samochód był kupowany na asygnatę Samochód kosztował wtedy 72000 złotych Mam nawet dokument rozkładający sprzedaż tego samochodu przez biskupa na 2 letnie raty. Także w sumie jestem 3 ale tak na prawdę dopiero drugim właścicielem. Biskup był właścicielem tylko na papierze

Na koniec dodam, że założę stronkę internetową i będę na niej przedstawiał postępy z prac nad tym samochodzikiem

gratulacje i zyze owocnej renowacji

gratuluje autko jest piekne i do tego ten rocznik... powodzonka w pracach nad nim :]