Problem z kompem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
wyskakuje mi coś takiego:

KOmunikat dla security dla alert wyłany....

STOP!
SCAN CRITICAL SYSTEM ERRORS

To fix the errors please do the following:
1.Download Repair from www.reglink32.com
2.Install registry Repair
3.Reebot uour computer
FAILURE TO ACT NOW MAY LEAD TO DATA LOSS AND CORRUPTION

a na górze okienka które tto wyświetla jest napisane usługa posłaniec tyle że ja żadnego posłańca nie instalowałem...co robic help me

To jest jakis syf... mialem to kiedys. Tylko za bardzo nie pamietam czy na to jakas latka byla

Polecam przeskanowac CWSSHREDDER

To jest Messenger, to ktoś Ci wysyła, a nie system.

Wejdź do: Mój komputer->Panel sterowania->Narzędzia administracyjne->Usługi, tam znajdź Posłaniec lub Messenger. Kliknij na niego 2 razy i wybierz "Tryb uruchomienia"=wyłączony, Kliknij ok i bedzie ok.

A nie jest to przypadkiem jakiś trojan (tak to się chyba nazywa) namawiający do zakupienia programu, który ten komunikat usunie?

Cytat:
2006-03-16 22:49:06, szymon1977 pisze:
A nie jest to przypadkiem jakiś trojan (tak to się chyba nazywa) namawiający do zakupienia programu, który ten komunikat usunie?

też mi się tak wydaje... miałem podobne gówno tydzień temu po wejściu na stronę www.serials.ws zaraz wyskoczył błąd że komp zainfekowany i ni ch.... nic nie mogłem zrobić. gnojek był na tyle cwany, że po wpisaniu w dosie komendy: format c: sformatował d: i łindołs dalej działał, zainfekowany oczywiście... trzeba było formata z innego kompa zrobić :/ z kompami jak z condomami, nigdy nie masz pewności

"format c:" to najlepsze lekarstwo na wszstko

skanuj kompa jakims antyspywarem, odpal hijackthis moze masz jakies ciekawostki uruchomione. wcisnij ctrl+alt+delete i na liscie procesow znajdz csrss.exe i sproboj zakonczyc ten proces, jak sie uda to na bank masz jakiegos wirusa na tym pliku

sciagnij sobie adware oraz regclenera
odpal w trybie awaryjnym os
co ci sie nie podoba to regclenerem wywalisz ze startupu i przelec caly komp adwarem do tego anty wir z www.free-av.com i spokoj masz

A mój komp od miesiąca działa w sieci i jeszcze się niczym nie zaraził

WinXP AntySpy wyłącza posłańca. To jest zwykła wiadomość, a nie komunikat systemu o błędzie. Na wszelki wypadek :
Antywirus