Jaka instalka do Omy MV6

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam jestem nowy na tym forum
Kupiłem niedawno Omege MV6 3,0 96r.
Chciałbym ją zagazować z tego co się oriątowałem nalepsza byłaby chyba sekwencja chociaż zdania są podzielone.
Druga sprawa szukam jakiego sprawdzonego zakładu w okolicach Piły (Poznania).
Znalazłem co prawda zakład i pierwszy który odpowiedział na moje pytanie jak również pierwszy który jednoznacznie stwierdził że do tego silnika tylko sekw.
www.dtgas-system.com.pl
co o tym myszlisz?
Bardzo mało info. jest na temat MV6 tzn. sprawdzone zakłady.

ja mam 2.5l zagazowałem tuż przed zimą i instalacja przeszła spory zimowy test.

ja musiałem gazowników troche poprawiać, po pierwsze skrócić wężyki te do kolektora jak i te węże do list wtryskowych, źle u mnie podłączyli przewody do list wtryskowych, właśnie dzisiaj się z tym uporałem, o ile jeszcze było ciepło to bez problemów ale jak się zrobiło troche zimniej to zaczął szarpać (mówili że przewody i świece ) zmieniłem i po zmianie to samo szarpanie pozostało.

też mi mowili ze tylko sekwencja (spalanie i wystrzały), widziałem kilka omeg 2,5 3,0 z tanimi instalacjami IIG i całkiem ładnie to się sprawowało może i się opłaca bo o wiele taniej

teraz troche żałuje że założyłem sekwencje, że wogóle gaz
za 100km płace 30 zł (14l/100km)
a na benzynie 40 zł (11l/100km)

w zasadzie nigdy nie zjechałem poniżej 14l na 100km a kilka razy było prawie 20l na 100km

jak jeżdze na benzynie nie spala mi więcej niż 13l styl jazdy taki sam oraz tankowanie tak samo do pełna i wyjeżdzam do końca póżniej obliczenia.

gaz nie jest już tak opłacalny jak kiedyś, źle wyrególowany może narobić wiele szkód (zawory kolektor) dochodzą koszta wymian filtrów, oraz przeglądy żeby gwarancje zachować, no i przewody świece troche częściej ale bez przesadnie bo jak na własnej skórze się przekonałem gazownicy zawsze wszystko zwalają na świece i przewody. teraz warto dobrze obliczać koszta.teraz samochody z już założoną instalacją lpg nie są tak porządane jak niegdyś także władowanej kasy już nie odzyskasz.
Ja po swoim doświadczeniu nie zakładał bym wogóle gazu a jak już to taki najtańszy chyba że bym zamierzał jeżdzić tym samochodem kupe lat wtedy założył bym sekwencję lub ciekły wtrysk gazu.

Witam zakladałem Gaz do Omegi 2.5 na Dremie XXI N. Chodzi niezle o ile niepomyli nikt podlaczenia wtryskiwaczy Pali 13l na 100 wiec chyba niezly wynik Sam chce kupi OME tylko ze robil bym ja na EMMA GAS( chodzi tak samo ale sprzet jest bardziej zywotniejszy) Pozdrawiam