Kod srebrnego lakieru fiat argenta.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
szukam nazwy lub samego kodu lakieru srebrnego perlowego ktorym wykanczane byly 132 i argenty, kolor prawdopodobne sie zwie "grigio chiaro metalizato" lub o ton dwa jasniejszy , nie jestem pewien nazwy dlatego pytam, moze ktos ma w tym kolorze auto albo folder z nazwami i kodem lakieru?

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2006-03-17 15:01:39 ]

Ja ostatnio malowałem poloneza podobnym kolorem. Tylko to nie była perła i wydaje mi się że miał grubsze ziarno. Lakier ten pochodził z gotowego wzoru IVAT-a. Ceny moge się dowiedzieć. Nie mam fotek poloneza ale postaram się załatwić. Wiem że lakier bardzo tanio wyszedł jak na metalic.

Prosze bardzo:
Aluminio metalic 620.
Wiem bo mam taką i pod klapą tylną jest naklejka
pozdro!

dzieki Wik.

prawie jak srebrny polonez

prawie robi duza roznice... i nie pysqj

Nie ma sprawy
A tak na marginesie to jak na tamtych wakacjach byłem z Tatą kupic spray w takim kolorze, to Pani powiedziała ze sie jeszcze nie zdarzył taki co dobrał na oko. HEHE!
A mój Tata ma chyba niezłe oko bo wybrał lakier, kupiliśmy a potem znalazłem naklejke pod klapą i sie okazało że to dokładnie taki sam lakier
Mieliśmy niezły ubaw!

I jeszcze jedno, ja w mojej Argencie naliczyłem 9 warstw lakieru, wiec nie wiem czy uda Ci sie uzyskać taki oryginał, zakładając że ja mam oryginalny lakier, a chyba tak bo sie zajebiście świeci jak jest auto umyte! I można sie w nim przeglądać.
Pozdro!

9 warstw lakieru to duzo za duzo jak na oryginalna powloke szczegolnie ze nie jestes w stanie raczej odroznic gruntu elektroforetycznego od gruntu wyrownujacego, czyli 2 pierwszych powlok karoserii, argenta ma 4 warstwy, poza tymi dwoma jeszcze baza metalic z pigmentem aluminiowym i lakier bezbarwny. majac numer bez problemu wymiesza sie wlasciwy lakier, drobne ziarno i jasna baza tego lakieru "aluminio metalic 620"powinny podzwolic uzyskac jak najwiekszy polysk lustrzany

kolor to BART128/666