Jestem prawie zielony w te kloscki i porsze o pomoc!!!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam seisento a w nim radio roadstar 4x25 do tego chce podłaczyć wzmacniacz 700W. Znalazłem dla niego miejsce będzie on zamocowany tuz pod radiem tylko mam problem z podłaczeniem go do zasilania czy podłaczyć go bezpośrednio do klamry akumulatora i czy mase ciągnoć równiez od akumulatora czy od karoseri. Wiem że do podłaczniena głosników najepiej użyc kabla z miedzi tylko nie wiem o jakiej grubości ?? i jakiego kabla użyć do podłączenia wzmacniacza do zasilania ?? i o jakiej grubości ?? aha obecnie mam w tylniej pule wcięta dwa głosninki trójdrożne 2x80W a z z przodu bede miał 10cm 2x120W no i czy dobrym pomysłęm dla uzyskania lepszego basu bedzie po wzmocnieniu tylniej półki wciecie pomiędzy te dwa głosnik (2x80W) głosnika basowego (ok 200-300W) prosze o porady i z óry dziekuje pozdrawiam wszystkich

Plus ciagniesz od akumulatowa musisz pamietac o zastosowaniu biezpiecznika na tym przewodzie nie dalej niz 30cm długosci przewodu od akumulatora mase mozesz podlaczyc do karoseri Wazne zeby to podłaczenie było pewne i solidne miejsce połaczenia nie moze byc zardzewiałe, pomalowane czy ubrudzone smarem Najlepiej przykrecic to do jakiejs śruby

dzięki a jakiego przewdu mam użyć do podłącznia zasdilania od akumulatora i o jakiej grubości??

Ostatni post dotyczy doboru przewodów
Klikens

no fakt

a czy moge podłączyć po wzmacniacz 700W (dwa wejścia po 350W) po jedne wejscie 2x80W i 10cm 2x120W a na drugie wejscie głosnik basowy 400W??? wzmacniacz to wytrzyma??