Silnik 126p Czy ktos wie co sie stalo???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam spory problem z silnikiem tzn. od kilku dni szarpie przerywa i gasnie jezeli nie trzyma sie caly czas przynajmniej1/3 gazu lub polowa ssania Wie ktos co to oznacza? Nie dosc ze musze jezdzic caly czas na ssaniu to osiagi malucha sa jakby mial 15 KM. Oba cylindy pala. Acha niedawno zalal mi sie silnik troche woda i uszkodzila sie cewka zaplonowa ktora wymienilem. Napewno cewka sprawna ale na 2 dzien po wymianie wlasnie stalo sie cos i gasnie, szarpie przerywa. Wie ktos z forumowiczow co moze dolegac mojemu bolidowi? Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Beton86 dnia 2006-03-26 14:31:28 ]

Gaźnik !!!

też bym stawiał na gaźnik, łapie zapewne lewe powietrze, wsadz jakiś inny a jak pomoże to kup sobie regenerowany

Albo przedmuchaj sprężonym powietrzem dyszę od wolnych obrotów

miałem to samo a przyczyna to było zalanie paliwa na stacji która miała wahe z wodą....wyczyściłem zajeb*** gaźnik i dolałem butelke denaturatu do paliwa i śmigał jak nowy

przeczyść gaźnik u mnie w elx-ie nie szło jeździć jak zatankowałem hu**we paliwo... bez kitu kompresorem przeczyść gaźnik i zatankuj na bp normalne paliwo !!

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-03-26 20:48:39 ]
[ powód edycji: Regulamin ]

sprawdz tez kabel laczacy cewke z ap zaplonowym i sam zaparat zaplonowy, bo jesli sie zalalo cos to moze i tam byc woda

hmmm piszesz ze zaraz po wymianie cewki zaczeło Ci się to dziać... może rzeczywiscie jest to elektryka?? tez bym sprawdzil aparat, kabel cewka-aparat