Kolektor wydechowy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. powiedzcie mi panownie jako szkode silnikowi moze spowodowac pekniecie na kolektorze wydechowym silnik 2.0 16 v . powiem jescze sie silniczek chodzi w miare rowno i nie slychac bardzo tego przedmuchu na kolektorze ale jednak jest slyszalne .i wlasnie to lekkie parkotanie zmusilo mie zdjoc te metalowo oslone z kolektora i zobaczylem ryse dlugosci 10cm ,i stot moje pytanie jako szkode moze spowodowac te pekniecie i czy musze natychmiast wymieniac owy kolektor dzieki za wszystkie podpowiedzi

Cytat:
2006-03-25 17:28:03, krzysio12 pisze:
Witam. powiedzcie mi panownie jako szkode silnikowi moze spowodowac pekniecie na kolektorze wydechowym silnik 2.0 16 v . powiem jescze sie silniczek chodzi w miare rowno i nie slychac bardzo tego przedmuchu na kolektorze ale jednak jest slyszalne .i wlasnie to lekkie parkotanie zmusilo mie zdjoc te metalowo oslone z kolektora i zobaczylem ryse dlugosci 10cm ,i stot moje pytanie jako szkode moze spowodowac te pekniecie i czy musze natychmiast wymieniac owy kolektor dzieki za wszystkie podpowiedzi

"panownie, jescze, mie, zdjoc, metalowo, stot, jako"

Następny... do podstawówki marsz!

Cytat:
2006-03-25 21:18:13, darq pisze:
"panownie, jescze, mie, zdjoc, metalowo, stot, jako" Następny... do podstawówki marsz!

jeszcze ,, rowno,, to chyba jakaś mieścina ??
krzysio ma naleciałości kresowe

Cytat:
2006-03-25 21:46:09, fomin pisze:
jeszcze ,, rowno,, to chyba jakaś mieścina ??

chyba przy Boya.......

heheheh dobre ale czy mozna tak jezdzic czy nie ,moze ktos mi odpowie , panowie pozdro sorrki za byczki i slabo gramatyke nastepnym razem postaram sie lepiej

Można jeżdzić ale będzie gwizdał
Pospawać ale nie ma gwarancji
A wyszukiwarki uzywałeś chyba

Spawać należałoby u porządnego spawacza, który w piecu kolektor nagrzeje. Dopiero żeliwo da się ładnie pospawać i nie popęka w innych miejscach, no i spaw będzie szczelny. Bo nasmarkać to może każdy majster Ja też mam pospawany i śmiga jak nófka funkiel

--------------------------------------------------------
A JAK NIE WIEMY CO ROBIĆ, TO RÓBMY TO