Nowa imprezownia,tylko czemu tu

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
kolo mojego domu otwieraja nowy klub,mieszkancy ulicy sa przeciwni,a mimo tego otwieraja.Jakos nie popieram tego klubu kolo domu.Zaczna sie bujki, kradzieze w autach,dewastacje i samochody poparkowane gdzie popadnie.Zobaczcie strone klubu TUTAJ

Wiesz Franc tylko że bawic się chcemy ale żeby to było mozliwe to ktos gdzieś zawsze musi byc skrzywdzony. Nie każdy reflektuje na wyjazdy na imprezy 5 km za miasto

Ja mieszkam przy drodze wiodącej z najwiekszej imprezowni w miescie na jedno z osiedli, gdzie mieszka najwiecej mlodych osob i wiem co to znaczy... auta przy ulicy zostawic nie moge - juz lusterka stracilem... wiec rozumiem Franca i popieram !

eee. moze nie bedzie tak zle?
mieszkalem jakis czas kolo klubu - i w sumie nie bylo dramatu. W weekendy praktycznie non stop sie patrole snuly - wiec i samo osiedle bylo lepiej pilnowane... Pogadaj moze z dzielnicowym?

Wiecie jak to jest, zawsze jest problem ze coś komuś przeszkadza, myślę, że wszystko dałoby się ugadać, ale nie ma sensy zaraz mówić z góry NIE i blokować inwestycji, w końcu to potencjalne miejsca pracy. Myślę, że mieszkańcy w takich sytuacjach powinni iść na ugodę z inwestorem i w zamian za wybudowanie odpowiedniego parkingu dla gości, doświetlenia bocznych ulic, ustawienia ścian dźwiękochłonnych oraz np. patroli ochrony w okolicach lokalu zgodzić się na ten klub.
DEx

wiecie.Problem jest najwiekszy z tymi samochodami.W okolicy nie ma ani jednego parkingu na wiecej niz 5 aut ( dwie zatoczki),ale za to jest ladny szeroki chodnik i droga rowerowa, to juz wiadomo gdzie auta znajda swoje miejsce.Druga sprawa to nie ma miejsca na wybudowanie parkingu nawet,z jednej strony C.H. Manhattan,z drugiej przedszkole i zarzad ZKM, i same bydynki tworzace ciag, polaczone razem.Bedzie to najnowoczesniejszy technicznie klub w Gdansku,jak nie w wojewodztwie,dlatego beda walili drzwiami i oknami.A petycje byly pisane,ponad 1000 podpisow poszlo ,i ktos sobie tym dupe chyba wytarl.

To teraz pomysl sobie co maja powiedziec ludzie mieszkajacy w Sopocie. Klub co 15 metrow, hałas, pełno ludzi przez 24h przez okragly rok. Samochody parkuja gdzie popadnie i jakos ludzie z tym zyja.

Bedzie dobrze - ta dyskoteka tak samo szybko zniknie jak sie pojawiła. To nie jest miejsce na takie rzeczy.

Witam
Cytat:
2006-03-18 12:10:58, Leszek_Gdynia pisze:
To teraz pomysl sobie co maja powiedziec ludzie mieszkajacy w Sopocie. Klub co 15 metrow, hałas, pełno ludzi przez 24h przez okragly rok. Samochody parkuja gdzie popadnie i jakos ludzie z tym zyja. Bedzie dobrze - ta dyskoteka tak samo szybko zniknie jak sie pojawiła. To nie jest miejsce na takie rzeczy.

Hehehe... Leszek a znasz kogoś normalnego z Sopotu??

ja mieszkam na uboczu szklarskiej, mam to szczescie, ale tu tez jest meksyk... parkuja gdzie popadnie...ryuch jak cholera drogi w ogole nie odsniezane, nie mowiac juz o chodznikach... i burmistrz ma to gleboko w dupie, pisma, petycje cuda i nic.

Co do lokali w miescie, to moja siostra mieszka we Wrocławiu i kolo jej bloku był jedyny w promieniu kilku ulic sklep całodobowy... i juz nie ma.... teraz jest czynny tylko do 24 bo ludzie walili do sklepu po alko i pili na podworku pod oknami....

czy zamkniecie sklepe całodobowego było rozsądne ??? nie sadze... wystarczylo wyslylac czesciej patrol i po sprawie.... ale tak to u nas jest ...

...z pozdrowieniami z kompletnia zasypanej szklarskiej porębanej

[ wiadomość edytowana przez: Qba_Szklarska dnia 2006-03-18 14:39:50 ]

Cytat:
2006-03-18 08:05:32, Franc pisze:
wiecie.Problem jest najwiekszy z tymi samochodami.W okolicy nie ma ani jednego parkingu na wiecej niz 5 aut ( dwie zatoczki),ale za to jest ladny szeroki chodnik i droga rowerowa, to juz wiadomo gdzie auta znajda swoje miejsce.Druga sprawa to nie ma miejsca na wybudowanie parkingu nawet,z jednej strony C.H. Manhattan,z drugiej przedszkole i zarzad ZKM, i same bydynki tworzace ciag, polaczone razem.Bedzie to najnowoczesniejszy technicznie klub w Gdansku,jak nie w wojewodztwie,dlatego beda walili drzwiami i oknami.A petycje byly pisane,ponad 1000 podpisow poszlo ,i ktos sobie tym dupe chyba wytarl.

eloł
ale czy wszędzie trzeba dojechać pod same drzwi samochodem?zresztą nie wydaje mi się ze ludzie na impreze beda samochodem dojezdzac skoro maja tramwaj autobus i skm, raczej bym petycje napisała o zwiększenie czestotliowsci kursowania w czasie weeknedów, zeby nie zalegali na przystankach i nie uprawiali obszczymurstwa,
... a o miejsca parkingowe też była afera przy budowie manhatanu , zresztą zawsze są dobre, strony bo ul, matejki w życiu by nie wyremenotowali gdyby nie iwestycja w Bajke , zresztą może to ożywi troche wrzeszcz,

i jakmieszkańcy obawiają sie że bedą parkować na chodniku , to ciekawe co sie bedzie dziac jak wybudują to http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/news.phtml?id_news=17962

pozdrawiam,