| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() MaciekSk Omega Caravan Diamond Zielona Gora / Grenoble | 2006-03-15 22:30:18 Proponuje uporzadkowac mysli i doprecyzowac problem. Co to znaczy ze sonda lambda chodzi zwawo a potem staje? |
krzysio12 omega 2.0 16v lomia | 2006-03-16 09:21:23 witam wiec tak ''po pierwsze mechanik podloczym mi omege po kompa i tam widac jak sonda sie zachowuje i jak pisalem na gazie so szybkie zmienne wartosci sondy a na paliwku te wartosci sie nic nie zmieniajo i mechanior powiedzial ze sonda .ale ja zmienilem juz dwie sondy ktore byly napewno dobre w innym aucie i po przelozeniu do mojego znow byl ten sam problem na gazie ok na paliwku wartosci sondy so stale ..wiec moje pytanie czy jest mozliwe aby bylo cos innego oprocz sondy co mogloby , jo uszkadzac ,powiem jescze ze komputer zadnych innych bledow niewykazuje tylko blod sondy .byl jescze jeden blod za niskie napiecie ladoowania ale po wykasowaniu juz sie niepojawil pozdrowionka
|
kielkac | 2006-03-16 12:06:54 bledow sondy jest kilka:
- brak sygnalu sondy - uboga mieszanka - bogata mieszanka - cos tam z grzalka |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2006-03-16 12:17:54 Na gazie to pewnie emulator sondy jest widoczny a nie sonda, poza tym musisz sie dowiedzieć jaka sąda powinna być w twoim aucie. Czytałem że są np. 5-cio voltowe a nie 1v.
Sąda ma za niskie napięcie czy za wysokie ( ile jest w voltach), poza tym komputer od gazu odcina i podłącza sondę - może tu tkwi przyczyna |
krzysio12 omega 2.0 16v lomia | 2006-03-17 09:41:05 wiec mysle ze w wypowiedzi AUTHORUSA cos jest ,sugierujoc sie to wypowiedzio wyjolem bespieczniki od gazu i sonda zaczela lepiej chodzic bynaimiej kontrolka sie niepali wiec pojechalem do gaziora i to mu powiedzialem on mi na to ze jest niemozliwe bo on tylko sie wpiol w przewod sygnalowy sondy i taka z nim rozmowa |
Arthuros Omega B 2.5V6 Warszawa | 2006-03-17 13:59:12 kiedyś pisałem o tym.
Sondę wpina się na dwa sposoby: albo tniemy kabelek i dwoma do kompa gazu albo nie tniemy i jednym go j.w. Jeśli gaz będzie źle ustawiony to też będzie podobny efekt. Wypnij bezpiecznik od gazu i pojeździj kilka dni. Jesli będzie ok to wal na ustawienie gazu. |
krzysio12 omega 2.0 16v lomia | 2006-03-19 22:14:42 witam arthous miales racje wyjolem bespieczniki od gazu pojezdzilem caly dzien wywalilem stare bledy z ecu i jest ok silnik chodzi rowno i zolta lapeczka niepali sie wiec chyba musze sobie kupic jakis komputerek od gazu i sam bede probowal ustawic wszystko bo na gaziorow z mojej okolicy niema co liczyc pozdrowionka
|