Kto ma SE D750i lub K750i?????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie do posiadaczy w/w telefoników lub znających się na rzeczy, a mianowice: czy jest jakaś możliwośc wyłączenia tego strasznego dźwięku przy robieniu zdjątka??? Jes to tak nieprzyjemny dźwięk, niepotrzebny a zarazem zdradziecki pzy robieniu zdjątka z ukrycia . Szukał w opisie i nic nie znalazłem. Proszę wielkie HELP

Maniek u mnie w 620i idzie tylko to wylaczajac dzwonek

Niestety Seba u mnie to nic nie pomaga

spróbuj właczyc mp3 i wtedy zropbić zdjecie kilka razy
u mnie zadziałało

Maniurka78 ogolnie wylacz dzwieki tzn prawy gorny przycik i opcja "wlacz wyciszenie" to na 100 % musi zadzialac pozdrawiam

Firma SE od modelu K700i zaczela dbac o ochrone danych i dzwiek ktory towarzyszy robieniu zdjecia i rozpoczeciu krecenia sekwencji wideo w standardowym sofcie nie da sie wylaczyc.
Jedyne wyjscie to wgranie nowego softu (ktory przy okazji pozbawiony jest niepotrzebnych, wstepnie zdefiniowanych elementow - tapet operatora ktorych nie da sie usunac)

A ogolnie jak sie sprawuje D750i ? planowo we wtorek bede w jego posiadaniu , mam tez do wyboru pare innych telefonow, jednak d750i ma lepszy aparat niz Nokia , ( 1.3 Mgpix) . . jak SE wypada w zyciu ? awaryjny, tandetny czy cos w tym stylu ?

Sposób jest taki: dzwonisz na jakiś darmowy numer np. program 5 plus czy coś w tym stylu (nie wiem w jakiej sieci jestes). I wtedy robisz fotki - bezszelestnie i z partyzanta

Cytat:
2006-03-19 18:20:12, taxi pisze:
A ogolnie jak sie sprawuje D750i ? planowo we wtorek bede w jego posiadaniu , mam tez do wyboru pare innych telefonow, jednak d750i ma lepszy aparat niz Nokia , ( 1.3 Mgpix) . . jak SE wypada w zyciu ? awaryjny, tandetny czy cos w tym stylu ?

taxi bierz motorole V 360 aparat ma słaby ale każda komór fotki słabe robi a pozatym fonik superos

Cytat:
irma SE od modelu K700i zaczela dbac o ochrone danych i dzwiek ktory towarzyszy robieniu zdjecia i rozpoczeciu krecenia sekwencji wideo w standardowym sofcie nie da sie wylaczyc.
Jedyne wyjscie to wgranie nowego softu (ktory przy okazji pozbawiony jest niepotrzebnych, wstepnie zdefiniowanych elementow - tapet operatora ktorych nie da sie usunac)

ja jakos mam k700 i i nie mam dzwieku przy fotkach chodciaż kiedyć był
pozatym trelefonijk spoko poza jednym szegółem
pilot w każdym se sie spirdoli predzej czy póżniej
ale wytrzymały jak nic
kiedyś jak sie wspinałem to mi wypadł z keiszenie i z 15m spadł na skały ogólnie to spada co tydz i jest ok
zyje dalej

Cytat:
2006-03-19 20:30:15, hans7 pisze:
taxi bierz motorole V 360 aparat ma słaby ale każda komór fotki słabe robi a pozatym fonik superos

motka jaka jedynie wchodzi w gre to L6 . . ale cos nie podchodzi mi jej grubosc , boje sie ze szybko sie popsuje, bedzie malo wytrzymala

Taxi,biez SE - ja od kiedy mam kom to erony ,a pozniej sony eron i teraz bede zmienial to biore chyba k750i albo inny model SE

Tzn. tak. Model wypasisty chociazby to że można kartę zapakować do niego do 1giga (która teraz mam ) a po zmianie softu nawet do 2 choć nie polecam, aparacik z 2 megowym obiektywem ( więc nie mów mi Hansik że lipnie zdjatka robi bo robi świetnie, pponiżej fotka w oryginale roboina tym telefonem ,choć i tak program do linkowania delikatnie je skompresował i utraciło na jakości ) aparacik ma funkcję MACRO co pozwala na robienie zdjatek z dość bliska, napewno lepszy dżojstik niż w k700 ,bardziej rozbudowana nawigacja po telefonie która ułatwia współpracę z nim ,ulepszone brzmienie przy odsłuchu mp3, ghłośniejsze dzwonki ,kabelek do kompa w zestawie i ogólnie wypas. Ja podobnie jak Seba ,odkąd przerzuciłem się na Soniacze to innych nie chcę. Jak dla mnie Nokia zeszła całkowicie na psy

Rzadan z metod podanych poniżej nie skutkuje dalej jest dźwięk i chyba tak jak pisze Mazzi bez zmiany softu się nie obejdzie. więc terazpytanko gdzie go stargać

Hansik ty z tą swoją damską kromką to się lepiej nie wynurzaj

Asc miałem wcześniej przez ponad rok SE T610 i k700 (zreszta dalej go użytkuje moja połówka) teraz ten D750 i w rzadnym z nich na dżoja nie mogę narzekać jedynie w k700 jest słaby ERGONOMICZNIE a tak wsio Ok

te erony działają już na bank w symbianie, pozukaj jakiś program do robienia zdjęć który bedzie miał napewno wiecej funkcji niż standardowy i dźwięk można wyłączyć np. photographer lub camera fx

Słaby jestem w te klocki jeżeli choodzi o szukanie po necie,mozna jakoś pomóc niedołędze

Mi działa ten sposób który opisałem czyli telefon pod jakiśbezpłatny numer i wtedy robienie zdjęć. mam k700 a wcześniej miałem T68i i oba telefony bardzo zawodne. K700 już 4 razy na gwarancji był w serwisie stymże 1 raz skończyło się na wymianie softu więc telefonu nowego jeszcze nie dostałem. Może to ja tak źle trafiam ale dalej będe próbował bo SE to fajne telefony są

symbianOS
jak faktycznie jest w symbianie to te programy bedą pomocne, w bearshare wpisuje k750 i mi wyskoczyły ogólnie programy do ego tel. powinien być i photographer, kiedyś wgrywałem koledze gry do k700i to pewnie i programy będą działać.

Symbiana D750i napewno nie ma, mialem telefon z Symbianem (Siemens SX1) bardzo przydatna rzecz . . Gdyby nie aparat 0.3 Mgpix wzialbym go ponownie.Mialem w nim karte 512, a docelowo moznabylo zaladowac do 2Gb.
Chyba jednak skusze sie na D750i , chyba ze Era obnizy mi cene np. W800

no to przy pomocy bearshare szukać, niestety inaczej nie moge pomóc, a te gry co zgrywałem były w Java i dlatego pewnie podeszły.