MotoNews.pl

[125] Tłumik środkowy - zapytanie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
czy moge wstawic w miejsce tlumika srodkowego tlumik koncowy??czy nie bedzie przypadkiem za glosno??(nie mam juz koncowego-sama rura wstawiona,ale nie wydaje mi sie zeby bylo glosno,albo zeby zmienil sie ostro dziwiek)

[ wiadomość edytowana przez: Peyyoo125 dnia 2006-04-18 10:48:20 ]

A co chcesz osiagnac?

Tylko obiecaj mi jedno- jezeli wstawisz ten tlumik, to obejdzie sie to bez patentow w stylu pianka montazowa ))

obiecuje
chce poprostu miec fajny dzwiek a po 2 moze cos sie porawi z osiagami??

Ja mam tak zrobione ze w miejsce środkowego mam wsadzony tłumik koncowy, ostatni tłumik pozostał bez zmian. Samochód ani nie warczy - spełnia wymogi głośności.
Nie wiem jak bedzie chodziło bez ostatniego tłumika.

pozdrawiam

czyli mam wnioskowac,ze nikt nic nie wie na ten temat czy to tylko zmowa milczenia???

przeciez odpisałem !!! chyba nie kazdy jezdzacy fiatem ma taki patent, zebys miał 20 odpowiedzi.
A jak chcesz to sobie tłumacz ze jest to zmowa milczenia, wkoncu po to jest forum zeby kazdy milczał

spokój wodza

Bez koncowego tlumika bedzie sie darl jak pucharowe 206 a efekty bede gorsze niz w ukladzie z dwoma koncowymi tzn koncowy w miejsce srodkowego i koncowy tam gdzie byl. Mialem kilka konfiguracji rura w miejsce srodkowego i koncowy; koncowy w miejsce srodkowego i rura i dwa koncowe. Uwazam ze dwa koncowe to najlepsze rozwiazanie i jesli chodzi o glosnosc i o osiagi.