Mi tez piszczy wspomaganie jak skrece na maksa i plyn leci !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mi tez piszczy wspomaganie jak skrece na maksa i plyn leci, w sumie niewiadomo ktoredy, ale caly zbiorniczek i przewody od serwa są zabrudzone olejem.

Poziom plynu niby ok, choc troszke pod minimum, wyglada tak jakby skadś chlapalo albo tryskalo, probowwalem sprawdzac i nieznalazlem przyczyny.

hmmmm.....przypuszczalbym ze to maglownica

pompa wspomagania do wymiany

a niemozna jej w jakis sposob zregenerowac?

Qrna same wydatki ostatnio, moze są jakies sposoby?

Jesli ktos juz to robil, bede wdzieczny za podpowiedzi

dzieki wielkie

Mam ten sam problem!! Jak skręce na maxa to piszczy no i zbiorniczek caly brudny. Narazie staram się nie skręcać do oporu ale na przyszłość też musze to naprawić. Prosze o sugestie co to może być.

Ja obstawiam maglownice. Sam ostatnio robilem. Uszczelnienie maglownicy to okolo 350 zł

Cytat:
2006-03-21 17:35:11, djnianio pisze:
Ja obstawiam maglownice. Sam ostatnio robilem. Uszczelnienie maglownicy to okolo 350 zł

ja mam maglownice po regeneracji,zbiorniczek znowu brudny,a gość od maglownic mi kazał oszczędzać pompe bo "się kończy"

To maglownica czy pompa?

Mam te same objawy co Kamilowaty, ledwo wyczyszcze zbiorniczek zaraz sie zabrudzi.

Wogóle co to jest maglownica? bo pompa to sie domyslam.

a zbiorniczek jest klejony bo skałada sie z dwoch czesci gornej i dolnej co nie?
jedena osoba kreci kółkiem druga patrzy skąd tryska (wczesniej umyc wytrzec do sucha zbiorniczek) U mnie to był nieszczelny przwód na łączeniu + rozszczelnił sie zbiornik. Umyty w benzynie i wysuszony zakleiłem siliconem takim łazienkowym. Jest sucho

U mnie to była pompa.Zaczęło sie tak samo piszczało przy maksymalnym skręcie, wkrótce potem wyło już cały czas i musiałem wymienić pompe

Cytat:
2006-03-21 20:58:58, Magz pisze:
U mnie to była pompa.Zaczęło sie tak samo piszczało przy maksymalnym skręcie, wkrótce potem wyło już cały czas i musiałem wymienić pompe

no przecież mówie

żadna maglownica tylko pompa. jeżdzij dokąd sie nie rozlec i

Magz ile zaplaciles za ta pompe? bo domyslam sie ze kupiles nowke.

Własnie tak zrobie zlikwiduje wyciek i zobacze co z pompa, albo zostawie to az sie nierozsypie calkowicie.

Jaki jest plyn do wspomagania? i ile kosztuje? - pi x drzwi

No za pompe dałem wtedy 500 PLN.. ehh..
Nie miałem czasu szukać a pewnie można taniej..
Płyn został ten sam.
Daj znać jakbyś zmieniał na nową za ile