| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | 2006-03-25 07:49:43 To co trzeba jeszcze wymienic?? |
Cromm TOYOTA MANIAK Toyota Corolla CE-11 ... malopolska | 2006-03-25 08:45:08 Panewki moga byc padniete z tego co wiem to niewłąsiwy olej, czestotliwosc jego wymiany slabe cisnienie na pompie oleju, moze masz przebieg zanizony o jedną jedyneczke albo dwujeczke z przodu czyli np. 403tys albo 503tys km
Przynajmniej tak mi sie wydaje
Zaraz KAFI cos napisze bo on ma taki sam silnik
I tak uwazam ze wiekszosc mechanikow psuje nasz toyoty i stad takie problemy, dochodzi do tego jeszcze zla jakos olejow i czesci zamiennych ktora sie stosuje i problem juz jest ![]() |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | 2006-03-25 09:13:48 Ta CAri kupilem w grudniu.Wymienilem olej z filtrem(polsyntetyk elf).Co do przebiegu to nie wiem czy jest prawdziwy:/Sam nie wiem co robic:/Kupilem Cari z mysla ze nie bede nic robil a tu taki zonk:/ |
Kafi TOYOTA SPEC Mazowieckie | 2006-03-27 06:55:17 hm................
Masz problem........................ Jeśli walą panewy to polecam zrobić szlif wału i dać nowe panewki i pompę oleju jest to kosztowna operacja i wiąże się z połówkowym remontem motoru. Sprawdź jeszcze ciśnienie oleju i ew. wywal półsynetyka i zalej minerała zobaczysz co się będzie działo a na jakim oleju to wcześniej jeździło?? |
whitekiel Toyota Avensis Wagon rzeszow | 2006-03-27 09:07:51 Poprzedni wlasciciel mowil ze jezdzil na syntetyku elf wiec zalalem polsyntetyk.To juz wiem ze pociagnie mnie po kieszeni.Dzisiaj wlasnie auto oddalem do mechanika:/Zobaczymy co bedzie... |