Podnieść moc 1.6 16v 90km?? Co zrobić??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak podnieść troszke moc w 1.6 16v 90km?? Swap odpada??

Zacznij od katalizatora. Znaczy się jego zawartością. Jednak jak wiadomo może być problem na przeglądzie.

Ja jestem w trakcie przebudowy dolotu. Wstawilem dobry filrt stozkowy ( pipercross) nowe rury dolotowe z kwasowki z wiekszym przeswitem, no i nowy tlumik przelotowy. Widac zdecydowany efekt, jeszcze nie bylem na hmowni bo nie skonczylem tego dolotu

JAK PODNIESC MOC ju poprawione

[ wiadomość edytowana przez: Bandziorno dnia 2006-06-11 11:49:35 ]

Cytat:
2006-06-11 11:35:01, Bandziorno pisze:
JAK PODNIESC MOC

zly link

Hej djnanio. Właśni skusił bym sie na jakiś filtr stożkowy z dolotem. Pomógł byś mi przy montażu tego bo ja lewy. Oczywiście jakoś się odpłace A jaki tlumik przelotowy polecasz??

Po wywaleniu kata podobno dochodzi z 5 KM więcej.Nie wiem czy to prawda.Moim zdaniem w bańce kata mogą tworzyć się zawirowania powietrza i nie wiem czy na mocy się nie traci.Jedni mówią tak inni tak,a jaka jest prawda nie wiem.Kolega namawia mnie na turbinke taką za 1000zł mniej więcej.Ponoć 30 koni dochodzi.Ale czy to prawda?

Cytat:
2006-06-11 14:26:54, MIKE_REDESSI pisze:
Kolega namawia mnie na turbinke taką za 1000zł mniej więcej.Ponoć 30 koni dochodzi.Ale czy to prawda?

wydaje mi sie ze z samej turbiny to nawet najwiekszej nie ma koni bo trzeba to wszystko poskladac co wiaze sie z kosztami znacznie wiekszymi niz te zaproponowane przez ciebie. za 1000zl rzeczywiscie mozna kupic turbine ale tylko to, za cala reszte gratow spawania i pracy nalezy doliczyc jeszcze ... zl w zaleznosci jak profi instalacja turbo ma byc. co do kata to polecam WYSZUKIWARKE jest jakies 9832659368 tematow a propos tej "tajemniczej" puszeczki

Tak naprawde to też mam ochotę w swoim podnieść osiągi a mam dokładnie to co ty,więc z chęcią posłucham co inni piszą

Wyminić silnik....

mi sie wydaje ze takie tematy powinni zamykac...to serio bylo poruszane milion razy lacznie z sensem turbiny

Cytat:
2006-06-11 11:00:02, djnianio pisze:
Ja jestem w trakcie przebudowy dolotu. Wstawilem dobry filrt stozkowy ( pipercross) nowe rury dolotowe z kwasowki z wiekszym przeswitem,

Masz może jakieś fotki, jak to wygląda pod maską ?

ja proponuję NoS'a

Cytat:
2006-06-11 22:18:40, KriSSo pisze:

Krisso, Ty się lepiej kangurem zajmij...

Cytat:
2006-06-11 22:18:40, KriSSo pisze:

tez bym zobaczył.