Kontrolka TC i ABS

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam Wszystkich
Od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem Omegi 3,0.
Wiadomo jak po zakupie każdy chce zrobić po swojemu różne rzeczy i uzupełnić to i owo .
Ponieważ nie świeciły sie podśw.zegarów i pare kontrolek zaczołem od wymiany zarówek ,troche tego było.
Po wymianie zapaliły mi sie kontrolki od TC i ABS-u i święcą się do tej pory.W czy tkwi problem ? Może już ktoś miał taką przypadłość?

Mile widziane jakiekolwiek sugestie, spostrzeżenia.

WITAM. JEŻELI NIE DZIAŁAJĄ ABS I TC TO ZNACZY ŻE GOŚĆ KTÓRY CI SPRZEDAŁ OMEGE WŁOŻYŁ SPALONE ŻARÓWKI ALBO JE CAŁKOWICIE WYJĄŁ ŻEBY NIE BYŁO WIDAĆ ŻE COŚ NIE DZIAŁA

No właśnie chodzi o to że chyba działają bo robiłem próby rozpędzałem auto i wciskałem pedał hamulca do końca.
koła ani razu się nie zblokowały to chyba ABS działa?

jeżeli działają to przy ostrym hamowaniu będziesz czół dziwne udeżenia, drgania na pedale hamulca

A ja myślałem że przy ostrym hamowaniu to koła w żadnym razie się nie zblokują ,a jaka może być przyczyna ,jak to naprawić.
A co do drugiej kontrolki TC, masz jakieś pomysły?

Kontrola trakcji jest połączona zwykle z modułem ABS, tzn, że auto używa hamulców do korekty toru jazdy. Czasami też jest w to wszystko włączony układ, np. ASR.

Wszystko ładnie ,pięknie ale chciałbym to jakoś naprawić żeby działało jak trzeba.
Może ktoś wie w czym tkwi problem?

Tylko diagnoza komputerem i dopiero naprawa, jednak najcześciej jest to wina czujników obrotów kół.