Oponki, które najlepsze z tych trzech ??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
muszę kupić dwie opony na przód.
według was które z tych trzech są najlepsze ??
1. Kormoran Impulser
2. Barum Brilantis
3. Dębica Navigator

????

ja dziś kupiłem uniroyal rallye 680 175/70/13 za 150zeta i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony, było dziś mokro i opiny sie spisują na wodzie

nie kupuj polskich!!!!!!!!!!

@Kiepas: btw witam Rybniczanina... ;D
Ja tez celuje w takie... wiadomo ze po 1 dniu nie mozna oczekiwac wiele.. ale jak wrazenia? cicho, fajnie, dobra przyczepnosc... czy zla.. nosi na zakretach.. napisz wszystko co mozesz ;D Jakie miales wczesniej?

j mam barumki tez nie nażekam są bardzo ciche! niby to produkt czeski ale na licencji wicie kogo...

I zadaj tu pytanie

Barum miałem i spisywały się b. dobrze.

Cytat:
2006-03-27 22:03:02, kat pisze:
Barum miałem i spisywały się b. dobrze.

a ja miałem Barum brilantis na przodzie i mi bardzo szybko się zdarły, ale to pewnie przez moje zawieszenie....

A moze Barum BRAVURIS??

Moim zdaniem lepsze niz BRILLANTIS a i cena atrakcyjna (czyt. zblizona).

Ja tam celuje w coś takiego:

Firestone FHSZ80

wyskie oceny użytkowników a cena nieczego sobie się wydaje

Wszystko OK, ale nie ma moich rozmiarów
dlatego podałem te trzy, bo tylko z tych trzech są rozmiary w przystepnych cenach. 175/70 R13

Cytat:
2006-03-27 22:38:07, retrospect pisze:
A moze Barum BRAVURIS?? Moim zdaniem lepsze niz BRILLANTIS a i cena atrakcyjna (czyt. zblizona).

bravuris nie sa we wszystkich rozmiarach tylko te bardziej sportowe rozmiary

a z tych trzech to jezeli impulser to tylko z literka b
jezeli navigator to tylko 2
a ztej taniosci to bym wybral te brilantis ale wszystko to kategoria licha strasznie trzeba naprawde spokojnie smigac bo sie szynko z uzyja
a jaki rozmiar szukasz ?

Ja moge polecic Yokohama s306, cena w sklepie internetowym okolo 120 PLN/szt.

Ja mysle o Dunlopkach

http://www.opony.com/producent1.asp?link=&id_produktu=46548&producent=Dunlop&model=SP30&f=lista

Cytat:
2006-03-27 21:17:38, marcin_op pisze:
muszę kupić dwie opony na przód. według was które z tych trzech są najlepsze ?? 1. Kormoran Impulser 2. Barum Brilantis 3. Dębica Navigator ????

Jedyne co moge ci podpowiedziec to przede wszystkim to ze Navigator i navigator 2 to mialy byc z zalozenia opony tzw. caloroczne - wiec jezeli nie szukasz czegos takiego to odpada od razu. Z tych dwoch ktore pozostaja chyba jednak wolalbym Baruma, impulser to dosc stary bieznik.

Dębice i Barumy są znane z tego , że najcichsze nie są no ale w tej kategorii cenowej to chyba nic ciekawego nie będzie i nie ma co szukać......brać co tańsze i uważać na śliskich zakrętach ....
Kormoranów nigdy nie miałem ale nie słyszałem wielu dobrych opinii o nich....dla mnie są "no name" za wyjątkiem rozmiaru 195/50/15 - chyba Runpro albo coś podobnego - cena przebija Dunlopy, GoodYeary i inne ......270 zł/szt - gdzie podobnej klasy opony Bravuris czy Furio kosztują ok 160-180 zł......nawet sprzedawcy nie mogli wyjść ze zdumienia

witam witam
więc tak moje opinie o uniroyalach rallye 680.

plusy
1) nie drogie
2) aquaplanning na 6
3) przyczepnośc na wodzie
4) widziałem opony po dwóch sezonach na peugocie 206 i praktycznie nie było śladów zuzycia dodam że autem jeżdził mój znajomy i go nie oszczędza
5) nie ciche nie głośne - dla mnie ok niesłysze żadnego szumienia

ciekawi mnie tylko co będzie przy temp 25 stopni to miękka opona ponoć będzie pisku w pi*du... hehe

aha no wcześniej miałem jakieś kormorany, sportiva g70 i michelin energy i uważam te uniroyale za najlepsze z tych

[ wiadomość edytowana przez: kiepas96 dnia 2006-03-28 14:26:53 ]

Kiepas czyli POLECASZ?

Cytat:
2006-03-27 23:00:19, organo pisze:
bravuris nie sa we wszystkich rozmiarach tylko te bardziej sportowe rozmiary a z tych trzech to jezeli impulser to tylko z literka b jezeli navigator to tylko 2 a ztej taniosci to bym wybral te brilantis ale wszystko to kategoria licha strasznie trzeba naprawde spokojnie smigac bo sie szynko z uzyja a jaki rozmiar szukasz ?

Ja szukam czegoś taniego 175/70 R13

Impulsery zdają egzamin.

Polecam najnowszy numer tygodnika MOTOR - tam jest test opon (i inne przydatne przd sezonem informacje) . Test wygrał Continental Premium Contact 2 - cena ok 285,- Ja już niebawem zakładam barum bravuris - wyszło, że są najlepsze spośród testowanych jeśli chodzi o aquaplaning