Chce mieć czerwone podświetlenie ale niewiem jak jie zrobić?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Chciałbym mieć czerwone podświetlenie w moim escorcie ale coś to mi nie wychodzi. No i jeszcze jak jest ciepło zimno na pokrętle to zimno na niebiesko a ciepło na czerwono bo te zielone podświetlenie mnie wkurza.

Rozbież konsolę z pokrętałmi jest tam pod spodem taki plastik pomalowany farbe która daje efekt zielony, usun ją rozposzczalnikiem i nadaj nowy kolor. ja tak zrobiłem poprostu pomalowałem czerwonym markerem, zostawiłem orginalne żerówki i mam w sumie bardzo intensywny pomarańczowy super wyszło mi się podoba teraz zegary będę robił

ale to jest w karzdym MK... czy tylko w moim z 1992 roku

ja rozebrałem konsole i wywaliłem ten plastik pomalowany na zielono w jego miejsce wkleiłem nowy przeźroczysty matowy tak aby ładnie rozpraszał światło !! w miejsce żarówek wsadziłem czerwone diody !! wszystko jest do zrobienia w sumie bardzo proste poradzisz sobie !! Zmień też podświetlanie guzików !! sa tam zielone diody wlutuj po prostu czerwone !!

no i zegar tak samo !! tylko ze z tym jest trochę zabawy dobrze mieć jakiś zasilacz na 12 V i metoda prób i błędów ustawiać diodę !! dodatkowo przy robieniu tego oświetlenia musiałem niektórym diodą ścierać nawiercać główki żeby nie świeciły punktowo !! podaj meila to wyśle ci efekt końcowy !!

stego co wiem to rzwiązanie jest podobne choć desta wygląda inaczej.

wsumie to już kiedyś wymieniałem zegarek więc mniejwięcej wiem jak to wygląda więc może se porzdze!!

a i jeszcze jakie są tego koszta czy można to zrobić na własną rękę...!!!!??!

na pewno poradzisz sobie sam. A co do nawiercania i scierania diód, to istnieją też diody rozpraszające światło...

a po za tym uzyj wyszukiwarki.. ona prawde Ci powie..